Alfa lipoik asit hakkında

Bitkisel veya hayvansal tabletler, vitaminler vb.
Fzt

Alfa lipoik asit hakkında

Mesaj gönderen Fzt »

Bu takviyeyi daha önce kullanmadım, bromelain kullandım ama faydasını göremedim ala denemek istiyordum ama ekşi sözlükte böyle bir yazı buldum açıkçası biraz şüphelendirdi. Kadir abi ve diğer değerli site sakinlerinin de bilgisini almak istedim. Yazıyı aşağıya ekliyorum.

"ala’yı dikkatli kullanmak önemlidir, çünkü yanlış şelasyonla muazzam tahribat yaratabilir. ala’yı alan kişinin ağzında amalgamlar varsa tahribat daha da fazladır. bu durumda ala, lipid bariyerlerinin “açılmasına” izin verir ve vücudun daha önce geçirimsiz membranlar arasında denge aramaya eğilimi, metalleri hücrelerin gitmelerini istediğimiz yoldan ziyade hücrelerin içine gitmeye zorlar. alfalipoik asidin yanlış kullanımı “alternatif tıp camiasının cıva soykırımına katkısı”dır. alfa lipoik asit, cıva, arsenik ve kadmiyum için güçlü, yağda çözünür bir şelatlayıcıdır ve yüksek cıva zehirlenmesinde ya yarı ömrüne göre alınmalı veya hiç alınmamalıdır. her durumda sadece ala ile yapılan detoksta son doz sonrasında yeniden dağılım yaşanır.

herkesin bedeninde cıva var. ala’nın yanlış bir şekilde alınması, o cıvaların bir kısmını tuvalete çıkarmak yerine beyne ve diğer hassas organlara taşıyacaktır. bizi cıva ile doldurdukları için tıbbi kuruluşu suçlayabiliriz, ancak ala’yı yanlış reçete ederek durumu kötüleştirmek için alternatif tıp topluluğunu da suçlayabiliriz. süpermarketlerde bile, her yerde satılmaktadır. doktorlar ve naturopatlar bu riski hiç duymamışlar ve diyabetik nöropati için büyük dozlarda reçete etmeye devam ediyorlar. umarım birçok kişi bu makaleyi okuyacak ve alfa lipoik asidin kötüye kullanımı hakkında önlem alacaktır.

ala ya da uzun adıyla alfalipoik asit, krebs döngüsünü diğer adı ile sitrik asit döngüsünde kofaktördür, bariyerleri çift yönlü açarak krebs döngüsü içine civayi taşır."

referans : dr. boyd haley

yazının başlangıcı ve diğer ayrıntılar için link