Kültürde cikan her bakteri icin antibiyotik kullanmalimiyiz?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Kültürde cikan her bakteri icin antibiyotik kullanmalimiyiz?

Mesaj gönderen kadir »

Yıllarca kultur yaptirdim, cikan patojenler, mikoplazma ureoplazma, gardnerella vaginalis,pseudomanas aeruginosa, KNS koagulaz negatif stafilokok. Bu en son cikan patojendir bir yil once ve bunun tedavisini almadim inanmadigim icin. Her cikan patojen dogru patojenmidir hayir degildir. Kontaminasyon olma ihtimali yuksek. Elinizden cilt bakterisi bulasabilir, uretradan flora bakterisi bulaşabilir, hastane ekipmanlarindan kontaminasyon olma ihtimali yuksek. Her cikan patojen icin hemen antibiyotik almayin, antibiyotik almadan önce 2-3 labta cek edin, pcr dahil .Ozellikle prostat sivisindan pcr yaptirin, kültürle karsilastirmak icin.İki yerdede ayni cikarsa hemen tedaviye baslayin.Ondan sonra uygun antibiyotigi alın . Yoksa floranızdaki yararli bakterileri bos yere yok edip kalicı zarar gorursunuz arkadaslar. Bu cok onemli.Daha onceleride bu konu hakkinda bir kac defa paylasim yaptim.
efsane2036
Hastalık Başlangıç Yılı: 2019

Re: Kültürde cikan her bakteri icin antibiyotik kullanmalimiyiz?

Mesaj gönderen efsane2036 »

Sendekı asıl bakterı hangısıydı abi nasıl anladın gercek bakterının hangısı oldugunu
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Bende hepsi cikti kardesim.Fakat lokosit odakli destekli ayni zamanda duyarli antibiyotikleri kullandim lokosit dusunce ilaci kesiyordum. Aylarca surekli antibiyotik kullanmadim.Arada dinlendiriyordum vucudu. Lokosit yukseldikce ampirik tedaviyle dusuruyordum. Lokosit benim icin bir parametreydi.
efsane2036

Epidermis ürüyor bende sadece duzen labta 3 defa teget ettım hepsındede üredi semende üreme yok penısım agrıyor yanma gitti lökösit en son 5-6 cıktı 3 kutu tavaniç kullandım yeniden ölçtürcem lökösitide hastaneler sıkıntı bıraz antısız curcumin ve prostaquıl kullanıcam sence uygun mu daha once kullandın mı bu takvıyeleri
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Curcumin cok iyi fakat prostaquil libidoyu düşürebilir iceriginde sawpalmetto var kardesim.
Targocid

Mesaj gönderen Targocid »

Bende düşürmemişti abi. 2 kutu kullandım. Xatral düşürdü bende en çok.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Targocid yazdı:Bende düşürmemişti abi. 2 kutu kullandım. Xatral düşürdü bende en çok.
Sana iyi geliyorsa kullanabilirsin kardesim sorunn yok. Xatral uyusukluk yapar. Dolayisi ile yaşam enerjisini dusurebilir. Fakat idrarla ilgili semptomlari bertaraf eder.
Targocid

kadir yazdı:
Targocid yazdı:Bende düşürmemişti abi. 2 kutu kullandım. Xatral düşürdü bende en çok.
Sana iyi geliyorsa kullanabilirsin kardesim sorunn yok. Xatral uyusukluk yapar. Dolayisi ile yaşam enerjisini dusurebilir. Fakat idrarla ilgili semptomlari bertaraf eder.
Ben şu an 2. kutuda 6 veya 7.’yi alıyorum abi. Hala aynı idrar. Emselex’e geçebilirim. Sen ne önerirsin?
Targocid

Ya da en az kaç kutu kullanmak lazım?
efsane2036

kadir yazdı:Curcumin cok iyi fakat prostaquil libidoyu düşürebilir iceriginde sawpalmetto var kardesim.
Libido yerlerde benım zaten abı curcumin ve prostaquıl bakterılere karsı etkısı varmı sadece doku onarımı için mi hocam
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

efsane2036 yazdı:
kadir yazdı:Curcumin cok iyi fakat prostaquil libidoyu düşürebilir iceriginde sawpalmetto var kardesim.
Libido yerlerde benım zaten abı curcumin ve prostaquıl bakterılere karsı etkısı varmı sadece doku onarımı için mi hocam
Kurkuminin bakteri, viruslere karsi hatta kansere iyi geldigi biliniyor bunu kullanin surekli. Zerdecalda var bu curcumin. Prostaquil icin birsey deme şansim yok kullanmadim.
efsane2036

kadir yazdı:
efsane2036 yazdı:
Kurkuminin bakteri, viruslere karsi hatta kansere iyi geldigi biliniyor bunu kullanin surekli. Zerdecalda var bu curcumin. Prostaquil icin birsey deme şansim yok kullanmadim.
Kadir abi yeni gıttıgım ürolojı doktoru prostat masajını kesınlıkle önermıyorum doku hasarına sebeb verıyor dıyor senın yorumun nedır abi
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen red »

prostat masajı çok sert yapılırsa doku hasarına sebep olabilir ama normal sertlikte yapılırsa hem prostat salgısı, hem prostatın durumu hakkında fikir verir hem de rahatlatır.
dün uzun zaman sonra kendime prostat masajı yaptım, 30 saniyede geldi sıvı. prostat boyutu normaldi, masaj sonrası ağrı olmadı. sıvı bembeyaz ve kıvamlıydı. kendi kontrolümü kendim yapmış oldum.
efsane2036

Keske bende getirtebılsem masajı yapabılıyorum ama sıvı getiremiyorum
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen red »

masaj yapabiliyorsan sıvı da getirebilirsin, denemeye devam et.
sol el orta parmağını en uca kadar it, sonra prostata bastırarak çek.
bunu tekrarlayınca zamanla sıvı gelecektir.
Targocid

Ben titreşimli anal plug aldım kendime. Deneyeyim, sonucu yazarım. Öbür türlü çok teferruatlı oluyor, ellerini yıka, eldiven tak, yoruldu, elleri değiştir, uzun iş.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

efsane2036 yazdı:
kadir yazdı:
efsane2036 yazdı: Libido yerlerde benım zaten abı curcumin ve prostaquıl bakterılere karsı etkısı varmı sadece doku onarımı için mi hocam
Kadir abi yeni gıttıgım ürolojı doktoru prostat masajını kesınlıkle önermıyorum doku hasarına sebeb verıyor dıyor senın yorumun nedır abi
O doktorun boyle tıbben dunyanin kabul etmis oldugu bir olguyu tavsiye etmemesi hic bir sey ifade etmez. Bana gore kendi açıgıdir.
Targocid

kadir yazdı:
efsane2036 yazdı:
kadir yazdı: Kurkuminin bakteri, viruslere karsi hatta kansere iyi geldigi biliniyor bunu kullanin surekli. Zerdecalda var bu curcumin. Prostaquil icin birsey deme şansim yok kullanmadim.
O doktorun boyle bir tıbben dunyanin kabul etmis oldugu bir olguyu tavsiye etmemesi hic bir sey ifade etmez. Bana gore kendi açıgıdir.
Sözün özü uğraşmak istemiyorlar abi birçoğu. Kendi, öz çocukları olsa öyle bir yaparlar ki.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Aynen oyle kardesim ugrasmak istemiyorlar ve kılıf uyduruyorlar.
igozukara

Mesaj gönderen igozukara »

Kadir abi benim bir sorum olcakti, ben prostat sivisindan lökosit baktirdim her alanda bol miktarda lökosit goruldu diyordu, ama kültür yaptirdim ureme yok dedi. Ureme yoksa nasil bu kadar çoğaldı, suan tedavim devam ediyor acaba pcr ve antibiyogram yaptirip ona gore uygun antibiyotikle tedavi almam daha doğru olmazmi
Targocid

igozukara yazdı:Kadir abi benim bir sorum olcakti, ben prostat sivisindan lökosit baktirdim her alanda bol miktarda lökosit goruldu diyordu, ama kültür yaptirdim ureme yok dedi. Ureme yoksa nasil bu kadar çoğaldı, suan tedavim devam ediyor acaba pcr ve antibiyogram yaptirip ona gore uygun antibiyotikle tedavi almam daha doğru olmazmi
Kültürü nerede yaptırdınız? Hastane laboratuvarlarında üreme olmaz genelde.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

igozukara yazdı:Kadir abi benim bir sorum olcakti, ben prostat sivisindan lökosit baktirdim her alanda bol miktarda lökosit goruldu diyordu, ama kültür yaptirdim ureme yok dedi. Ureme yoksa nasil bu kadar çoğaldı, suan tedavim devam ediyor acaba pcr ve antibiyogram yaptirip ona gore uygun antibiyotikle tedavi almam daha doğru olmazmi
İste benimde sıklıkla deginmek istedigim bu konudur. Üreme olmamasi sizdeki patojenin yoklugundan degil lablarda uretme sorunu oldugundan dolayidir. Baska bir labta daha tekrarlatmanda fayda var. Bol lokosit enfeksiyonun üst seviyede oldugunu gösterir. Ya ampirik tedavi alacaksiniz yada dedigim gibi farkli lablarda külturu tekrarlayip gerekirse pcr ile desteklemeniz gerekir.
igozukara

Kültürü zafer hocada yaptirdim, simdi ben tekrardan kültür yaptirip ona göre tedavimi alayim, yoksa pcr ve antibiyogram mi yaptirayim sizce
igozukara

Gelisim lab gitmeyi dusunuyorum hem kültür,pcr, antibiyogram yaptırip dogru tedaviyi almam gerek yoksa bu gidişle kroniklescek
Targocid

Düzen’de kültür yaptırmanı tavsiye ederim. 2 veya 3 kap örnek ver. Prostat salgısı ile sperm kesin olsun. İdrar da verebilirsin. Prostat salgısıyla en az bir tanesinde daha ürerse sonuç kesin diyebiliriz. Hastanede çıkmaz zaten. Zaten, kronikleşmiştir de o.