Ben de kendi sürecimi paylaşmak ve bir kaç konuda yorumunuzu almak istedim.
Beş yıl kadar önce karın kısmıma klima çarpması sonucu hastaneye gidip ultrason olmuştum. Orada prostatım 25cc çıkmıştı. Erken yaşta büyüme (36) garipsenmişti. Giriş seviye BPH denip geçildi. Bir şikâyetimde bulunmuyordu. Bir uzman Prof. ise sen irisin (193cm, 109kg) normal demişti. Geçip gitmiştim.
Devam eden üç yıl içerisinde idrar da zayıflama olmaya başladı (Gece idrara kalkmalar vs.). Tekrar doktora gittim. Ultrason yapıldı prostat 35cc çıktı. Yaşın geliyor artık dedi. İdrar akım testi yaptı 16ml/s çıktı. Tabi test için o kadar sıvı almıştım ki, son yıllarda olmadığı kadar rahat ve debili idrarımı yaptım.
İdrarın iyi dedi, bir kutu Cipro bir kutu Alpha Bloker verip gönderdi. Hiç faydasını görmedim. Prostat büyümesi deyip geçip gittim.
Geçen sene artık gece iki üç defa idrar için uyanınca artık yeter dedim, başka bir doktora gittim. Bu arada libido da iyice kaybolmuştu. Ereksiyon olur olmaz kaybolması, erekte kalmakta zorlanma, sevişmek istememe vs. Doktor ilk elle muayenemi yaptı. Baskıyla ciddi bir yanma geldi. O zamana kadar yanma olmuyordu (anladığım boşaldığımda dahi iltihap drene olmuyormuş). Altı artı altı olmak üzere on iki hafta Tavanik tedavisi gördüm. Semptomlarda ciddi iyileşme gördüm. Ama tam tedavide olmadım. Hatta tedavinin son üç haftasında sanki yeniden nüksetti. Doktor ise bunun tedavisi bu, derdinde kronik prostatit. Yaşamını buna göre düzenleyeceksin dedi. Bu arada idrar, prostat sıvısı ve spermde sıfır lökosit çıktı.
Devamında konu Prostat büyümesinden prostatite evrilince araştırmaya başladım. Bu sitede adı geçen Zafer Hocaya göründüm. Lökosit 12-14 çıktı muayenesinde. İESEF x 6, Travid ve Tetradox verdi. Yanında da alpha bloker.
IESEF in üçüncü günü idrar akımım mucize gibi düzeldi. İlaçları kullanıp gittim tekrar. Lökosit 6 dedi. 10 adet iğne daha yazdı bir daha gelmene gerek kalmayacak dedi. Yedi tane kullandım, sonra tansiyon yükselmesine neden oldu. Göz kılcalım patladı. Son üç iğneyi bırakarak tedaviyi tamamladım. Son bir haftadır hiçbir ilaç kullanmadım.
Şu anda geldiğim nokta;
• İdrar’ımı hala çok rahat yapıyorum. Debisi gerçekten yıllar önceki gibi, bir anda akıyor bitiyor.
• Fakat idrarımı başlatmakta hala bir miktar sorun oluyor. Bir miktar bekleyip kasları rahatlatmam gerekiyor sonrasında başlıyor. Bu durum tedavi öncesi de vardı. Ayrıca idrar anında bir hissizlik var, akan idrarı çok zayıf hissediyorum.
• Ereksiyon olduktan sonra ereksiyon kaçmıyor. İşin bu kısmı düzeldi. Fakat tıpkı idrarı başlatmak gibi ereksiyon olmak için süre gerekiyor (Uzun ön sevişme
• İşin en sevişiz konusu ise, günlük boşalırsam hiç yanma yok. Fakat iki ya da üç gün beklersem sonrasında boşalma iltihaplı oluyor, yakıyor
Deneyimli arkadaşlardan bundan sonrası için ne yapmam gerektiği konusunda yorum bekliyorum.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.