Avni Uysal Tedavi

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
kkk34
Hastalık Başlangıç Yılı: 2025

Avni Uysal Tedavi

Mesaj gönderen kkk34 »

Yakın zamanda Avni Uysal'a tedaviye gideceğim. Yaptırmam gereken testler ne olmalı Düzen Lab'da? Prostat sıvısı, idrar ve meniden hepsi için ayrı ayrı lökosit, PCR ve kültür, bunlara göre de antibiogram düşünüyorum.
Ayrıca PCR'da CYBH ve 8010 kemik enfeksiyonu panelini mi yaptırmalıyım yoksa daha geniş bir PCR paneli var mı? Ve idrar ve meniden bağımsız sadece prostat sıvısından mı veriliyor bu iki panel?
Toparlamak gerekirse >>> Prostat sıvısından lökosit, kültür ve PCR için de CYBH ve 8010 kemik enfeksiyonu paneli.
İdrardan lökosit, kültür ve PCR
Meniden lökosit, kültür ve PCR
Bu tahliller yeterli mi enfeksiyonel belirteçler adına?
kkk34

Re: Avni Uysal Tedavi

Mesaj gönderen kkk34 »

Kadir Abi yanıtlarsan sevinirim.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Evet yeterlidir kkk34 kardeşim.
kkk34

Mesaj gönderen kkk34 »

Abi bir de idrar ve meniden PCR'ı hangi panelden yaptırmamız gerek?
kkk34

Mesaj gönderen kkk34 »

Ayrıca parazit virüs ve mantarlar da dahil mi bu testlerin içinde?
Bobmarley

Mesaj gönderen Bobmarley »

Lökosit yoksa kültür PCR yaptırmıyor gereksiz diyor ama lökosit basmayan patojenlerde varmış
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

kkk34 yazdı: 15.06.2025 - 13:05 Abi bir de idrar ve meniden PCR'ı hangi panelden yaptırmamız gerek?
Kardeşim bu ekonomik durumunuza bağlı her iki panelden yaptirmanizda fayda var bana kalırsa.
8010 ve cybh.
Mantar ve virusede bakıyorlar sorun bence yaptiracagınız laba.
Kara.71
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen Kara.71 »

Prostat sıvısından kültür pcr (8010-cybh) yaptırmak yeterli değil midir?
İdrar ve meni den teste gerek var mı ayrıyeten?
Bobmarley

Kara.71 yazdı: 18.06.2025 - 11:05 Prostat sıvısından kültür pcr (8010-cybh) yaptırmak yeterli değil midir?
İdrar ve meni den teste gerek var mı ayrıyeten?
Gitmisken yaptir
juliet
Hastalık Başlangıç Yılı: 2019

Mesaj gönderen juliet »

kkk34 yazdı: 15.06.2025 - 02:39 Yakın zamanda Avni Uysal'a tedaviye gideceğim. Yaptırmam gereken testler ne olmalı Düzen Lab'da? Prostat sıvısı, idrar ve meniden hepsi için ayrı ayrı lökosit, PCR ve kültür, bunlara göre de antibiogram düşünüyorum.
Ayrıca PCR'da CYBH ve 8010 kemik enfeksiyonu panelini mi yaptırmalıyım yoksa daha geniş bir PCR paneli var mı? Ve idrar ve meniden bağımsız sadece prostat sıvısından mı veriliyor bu iki panel?
Toparlamak gerekirse >>> Prostat sıvısından lökosit, kültür ve PCR için de CYBH ve 8010 kemik enfeksiyonu paneli.
İdrardan lökosit, kültür ve PCR
Meniden lökosit, kültür ve PCR
Bu tahliller yeterli mi enfeksiyonel belirteçler adına?
Düzenlab tek 8010 pcr panel için 8500 TL dedi. 2 panel desen 17000. Hem idrar hem meni hem prostat sıvısı desek 51000 TL mi tutuyor? Kültür ve lökosit saymıyorum bile:)
kkk34

Mesaj gönderen kkk34 »

Hocam inşallah sağlam bi indirim yapıyorlardır eğer fiyatlar böyleyse. Yoksa işimiz yaş:)
iyileşicem

Mesaj gönderen iyileşicem »

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.Kadir abi lütfen yardımcı olursan çok sevinirim. 26 nisanda 2 ay önce korunmasız bir ilişkim oldu 1 hafta sonrasında idrar yaparken yanmalar oldu. Daha sonra doktora gittim idrar kültürüyle bir şey yok dedi ve yolladı. Daha sonra 100.yıl hastanesinde bir doktora muayene oldum üretral kültür yaptı ve çok sayıda candida spp. çıktı ondan öncesinde sadece 1 kere antibiyotik kullanmıştım. Daha sonra acile gittiğimde doktor bana azitro verdi ve sadece 500 mg 1 tek kullandım. Bunu kullandıktan 3 gün sonra 21 mayısta cybh'lar panelini idrardan verdim ve bütün sonuçlar negatifti. Oradaki doktor artık bu konuyu kapatabileceğimi söyledi. Daha sonradan şikayetlerim geçmişti. Fakat aklım kaldığı için beraber olduğum kızı da götürdüm cybh paneline ve onda üreaplasma u. ve ureaplasma parvum. mycoplasma hominis ve gardnerella çıktı. Daha sonrasında hemen prof bir enfeksiyon doktoruna göründüm. O bende testlere bakarak bir şey olmadığını ama psikolojik olarak kötü olduğumdan dolayı 29 mayısta 1 kutu tetradox ve 1 kutu biteral reçete ettim. 2 saat boyunca odasında içimi rahatlattı. Ben bunları kullanırken sitede aktiftim. Ve 2 haziranda Avni Uysala muayene oldum. Avni Bey gerçekten benim içimi çok rahatlattı. Sağ olsun bütün olabilcek tetkitleri yaptı.Benden sıvı da getirdi ve benim lökositim 5-6 sayıldı.Bunun normal sınırlar içerisinde olduğunu testlere bakarak bana bulaş olmadığını söyledi. Ben o sırada antibiyotikte kullanıyordum. Daha sonrasında ilaç bitiminden 1 hafta sonra meniden ve idrardan düzen lab da özel üroplasma ve mycoplasma kültürleri ve normal kültür verdim hepsi negatif gelmişti. Daha sonra içim rahat etmedi forumdan araştırdığım şekilde izak dalvaya 18 haziranda muayene oldum. Prostat sıvısına masaj yaptıktan sonra (antibiyotik bitiminden 2 hafta sonra) ben düzen laba meni pcr meni kültür ve meni üroplasma ve mycoplasma kültürü verdim. Şu anda aldığım sonuçta PCR' da sadece gardnerella bakterisi ct:37 seviyesinde tespit edildiği yazıyor. Kültür sonuçları çıkmadı. Lütfen kadir abi sürecimi yorumlar mısın doğru yolda mıyım ? Avni hoca içimi çok rahatlattığı için onun aldığı örneği labaratuvara o zaman götürmedim. Mutluluktan ağlıyordum hoca bir şey yok diyince. Ama şu an işler değişti gibi. Kadir abi lütfen bir yol göster ne yapmam gerektiği hakkında. İzak hocaya 2 gün önce gittim önce idrarımı aldı lökosit görülmedi. Daha sonra prostat masajı yaptı 1 damla bile gelmedi ama çok az bir şekilde geldi ve onu cam bir laba aldı. Prostat masajından sonra da idrar kültürü aldı üreme olmadı. İzak beye sorduğumda da kronik prostat mıyım diye hayır şu an değil dedi. Yarın tekrardan randevum var. Kafam çok karışık. Semptom olarakta açıkcası çok bir semptomum yok idrarda yanmam yok.İdrar tutamama yok.Sadece sağ kasığımda çok az bir ağrı var. Kadir abi erken dönemde miyim ? Atlatabilir miyim yaşım çok genç çok korkuyorum. Lütfen yardımcı olun ne yapacağımı bilmiyorum. Bir çok doktora gittim.1 hafta önce Gazi üniversitesinde prof bir üroloji doktoruna gittim. Tedavini almışsın bunlar prostat yapacak bakteriler değil dedi. Lütfen Beni aydınlatın Ve Lütfen umudumu kırmayın.
iyileşicem

23 yaşındayım yeni üye oldum. Tek gardnerella mı vardır yoksa diğerleri de var mıdır bende. Kondom yırtılması sonrasında 5 dakika o şekilde devam etmişim sanırım
iyileşicem

Cam labda aldığı prostat sıvısında da e nabızda görünüyor 10x40 büyütmede lökosit görülmedi yazıyor. Tüm süreç bu şekilde abilerim.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Geçmiş olsun kardeşim, şu an sonuçların negatif...Bir ay sonra bir prostat sıvısı lökosit seviyesi ve prostat sıvısı kültürü yaptirmani öneririm. Kötü bir durumun yok.
Bobmarley

Avni hoca lokosite yanlış ya da eksik bakıyor olabilir mi,Avni hoca bana prostatin 35CC büyük dedi ve kalfikasyon var dedi,dün medovada çektirdim ultrason kalfikasyon yok homojen yapıda ve 25 ml yasa uygun boyutta denildi.Bu mikroskoplar arası fark olabilir mi
tazeprostatit2

Mesaj gönderen tazeprostatit2 »

Bobmarley yazdı: 22.06.2025 - 14:14 Avni hoca lokosite yanlış ya da eksik bakıyor olabilir mi,Avni hoca bana prostatin 35CC büyük dedi ve kalfikasyon var dedi,dün medovada çektirdim ultrason kalfikasyon yok homojen yapıda ve 25 ml yasa uygun boyutta denildi.Bu mikroskoplar arası fark olabilir mi
Bildigim kadari ile MR net boyutu soyluyor ama ulturason biraz gorece oldugu icin bakana gore cok degisiyor.
iyilestim

Mesaj gönderen iyilestim »

Kadir bey'in yazdığını 2 kez doktora anlatmaya çalıştım istedim fakat inatla yapmıyor. Bende hekim değiştireceğim Ankara'da Avni Uysal'a uğramayı düşünüyorum. Malzemeleri labdan alıp götürmemiz mi gerekiyor?
yenicezseni
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen yenicezseni »

iyilestim yazdı: 22.06.2025 - 18:38 Kadir bey'in yazdığını 2 kez doktora anlatmaya çalıştım istedim fakat inatla yapmıyor. Bende hekim değiştireceğim Ankara'da Avni Uysal'a uğramayı düşünüyorum. Malzemeleri labdan alıp götürmemiz mi gerekiyor?
Evet
Bobmarley

tazeprostatit2 yazdı: 22.06.2025 - 18:26
Bobmarley yazdı: 22.06.2025 - 14:14 Avni hoca lokosite yanlış ya da eksik bakıyor olabilir mi,Avni hoca bana prostatin 35CC büyük dedi ve kalfikasyon var dedi,dün medovada çektirdim ultrason kalfikasyon yok homojen yapıda ve 25 ml yasa uygun boyutta denildi.Bu mikroskoplar arası fark olabilir mi
Bildigim kadari ile MR net boyutu soyluyor ama ulturason biraz gorece oldugu icin bakana gore cok degisiyor.
Boyut için bişey diyemem ama kalfikasyonu ultrason doktoru görür