Tüberküloz Prostatit
-
Targocid
Re: Tüberküloz Prostatit
Rifampisin kullandınız mı hiç? Genellikle o veriliyor onun için. Ben 5 kutu kullandım, dolayısıyla eledim bu ihtimali.
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Tüberküloz ilacı bellidir, rifampisin, rifadin, streptomisin. Pcr tüberküloz testi yaptirabilirsin kültüre gerek yok çünkü antibiogram gerekmiyor. Pcrde varsa zaten cikacaktir.nefessizkesersapi yazdı:Tüberküloz prostatit teşhisi için test vereceğim, ancak antibiyotik kullanımından sonra beklemem gerekir mi? Pcr mı daha mantıklı kültürü mü? Eğer antibiyogram olayı yoksa tüberküloz pcr yaptırayım mı garanti olsun diye?
Testi nerede yaptırayım ve tedavisi nedir?
-
kadir
Enfeksiyon odağı nerede lokalize olduysa oradan almak gerekir. Yani prostat sivisindan.nefessizkesersapi yazdı:prostat sıvısından şart mı abi kan balgam olur mu?kadir yazdı:Tüberküloz ilacı bellidir, rifampisin, rifadin, streptomisin. Pcr tüberküloz testi yaptirabilirsin kültüre gerek yok çünkü antibiogram gerekmiyor. Pcrde varsa zaten cikacaktir.nefessizkesersapi yazdı:Tüberküloz prostatit teşhisi için test vereceğim, ancak antibiyotik kullanımından sonra beklemem gerekir mi? Pcr mı daha mantıklı kültürü mü? Eğer antibiyogram olayı yoksa tüberküloz pcr yaptırayım mı garanti olsun diye?
-
kadir
Hemen verebilirsiniz tuberkuloz mikrobu icin beklemek gerekmez.nefessizkesersapi yazdı:tamamdır abi tşkler.kadir yazdı:Enfeksiyon odağı nerede lokalize olduysa oradan almak gerekir. Yani prostat sivisindan.nefessizkesersapi yazdı: prostat sıvısından şart mı abi kan balgam olur mu?
ayrıca abi antibiyotikleri bitirdikten 30 gün sonra mı vermek gerekir?
Tüberküloz prostatit de ne oluyor ilk defa duyuyorum ve PCR ı nerede ve ne diyerek yaptıracaksınız yani prostat sıvısında özellikle tüberküloz mikrobu bakın mı diyeceksiniz?nefessizkesersapi yazdı:Tüberküloz prostatit teşhisi için test vereceğim, ancak antibiyotik kullanımından sonra beklemem gerekir mi? Pcr mı daha mantıklı kültürü mü? Eğer antibiyogram olayı yoksa tüberküloz pcr yaptırayım mı garanti olsun diye?
Ben mesela Gelişim de pcr yaptırdım iki defa hiç bir mikrop bulunmadı yaptırdığım panel genital mikrobiyota diye geçiyordu, orada bulunur mu bu mikrop yoksa özellikle Tüberküloz mikrobu diye belirtmek gerekiyor mu?
hmm bunu öğrendiğim iyi oldu sanırım bende yaptıracam bende lökosit var ama mikrop üremiyor belki de budur
Evet kültür de yaptırdım bir kaç defa sadece bir kere 6 ay önce staph.haemolitik çıktı çok dirençli olarak sadece baktrim,klindan ve adını hatırlamadığın iğne formunda olan iki çeşit antb. e duyarlı çıktı doktor baktrim yazdı 20 gün falan ben tabi yetinmedim başka bir doktora klindan da yazdırdım yani 20 gün baktrim ardından bir kutu da klindan kullandım biraz azaldı şikayetler ama hemen değil azar azar hafiflemişti ama 1,5-2 ay önce gene başladı artamaya şikayetler geçen iki hafta ard arda numune verdim farklı lablara bir tanesinde uroplazma micoplazma clamidya ve normal kültür yapıldı clamidya pozitif çıktı ama benim cinsel geçmişim yok
yani çok uzun seneler önce olmuştu ama.
Ben de o yüzden Düzen laba geçen hafta hem kültür PCR yaptırdım ama hiç birinde bir şey çıkmadı.
Bu arada clamidiya çıkan lab küçük bir lab adı şanı duyulmamış bir lab bunu gitmemin sebebi hem korona sebebi ile çok gezmeyeyim diyordum hem de farklı bir lab olsun diye ama bu kadar saçma bir sonuç çıkacağını hiç beklemiyordum
Ben de o yüzden Düzen laba geçen hafta hem kültür PCR yaptırdım ama hiç birinde bir şey çıkmadı.
Bu arada clamidiya çıkan lab küçük bir lab adı şanı duyulmamış bir lab bunu gitmemin sebebi hem korona sebebi ile çok gezmeyeyim diyordum hem de farklı bir lab olsun diye ama bu kadar saçma bir sonuç çıkacağını hiç beklemiyordum