Prostatta flora bakterisi varmıdır?
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Prostatta flora bakterisi varmıdır?
Semende ve prostatik sekresyonda gorülen mikroorganizmalarin klinik onemi, enfeksiyon yapacak sartlarda olmasi ile alakalidir.
Yapılan arastirmalara göre kısirlik ameliyati olan saglikli erkeklerden elde edilen spermlerinin %83 ünde floral bakteriye rastlanmis. Prostatik sekresyonlarinda %58inde normalde uretralarinda bulunan ayni bakterilere rastlanmis.
Evet bu demek oluyorki prostat icinde flora bakterisi bulunuyor. Onemli olan aşiri enfekte edecek kadar kolonize olmamalaridir. (Agresif patojenler hariç gonore, klamidya v.s gibi.)
Bu bakterilerinde sayılma teknigi vardir.Bu ozel sayıma gore enfekte riski belli olur.
Bu konuyuda bu sekilde aydinlatmiş olalım.
Yapılan arastirmalara göre kısirlik ameliyati olan saglikli erkeklerden elde edilen spermlerinin %83 ünde floral bakteriye rastlanmis. Prostatik sekresyonlarinda %58inde normalde uretralarinda bulunan ayni bakterilere rastlanmis.
Evet bu demek oluyorki prostat icinde flora bakterisi bulunuyor. Onemli olan aşiri enfekte edecek kadar kolonize olmamalaridir. (Agresif patojenler hariç gonore, klamidya v.s gibi.)
Bu bakterilerinde sayılma teknigi vardir.Bu ozel sayıma gore enfekte riski belli olur.
-
efsane2036
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2019
Re: Prostatta flora bakterisi varmıdır?
Kadir abi flora dediğiniz sadece stap türlerimi yoksa enterococsus kapsıyor mu bende üreyen flora bakterılerı spermiyoğram yaptırdım sonuclar güzel spermde lökösit olması gereken referans aralıgında ama spermimde sarı parçalar cok fazla var kültürde üretebıldıgım sadece epidermis duzen labta 3 defa teğet etttım hepsınde üredi prostat sıvısında bu sarı parçaları anlam veremıyorum artık spermim fazla cıkıyor acaba iltıhap con ondan dolayı mı iltıhap mı gelıyor ? Eşe geçecek mi hep soru iştetleri ile dolu isteksızlık var penıs erekte olunca hafıf agrı oluyorkadir yazdı:Semende ve prostatik sekresyonda gorülen mikroorganizmalarin klinik onemi, enfeksiyon yapacak sartlarda olmasi ile alakalidir.
-
kadir
Enterekokta sindirim sisteminden kontamine olabiliyor prostata.. sonucta bagirsak florasina ait, sayisi,miktari onemli. Enfekte edecek kadar yuksekse inflamasyon olusturabiliyor vucudun derin katmanlarinda.Esinizle beraber es zamanli tedavi olup, korunmali davranmanizda fayda var.
-
efsane2036
Kültürde üremiyor bu özellıkle laba pcr enterococsus cıktı özellıkle bakın dedım özellıkle baktıklarını söylediler enterococsus yok dediler şimdi kadir abi sorum şu olucak size pcr yaptırmayı düşünüyorum tekrar benım semenden mi yaptırmam mantıklı yoksa prostat sıvısında mı semende sarı parcalar oldugu ıcın egerkı onlar bakterı ise eger pcr da daha guzel sonuc alırım dıye düşünüyorumkadir yazdı:Enterekokta sindirim sisteminden kontamine olabiliyor prostata.. sonucta bagirsak florasina ait, sayisi,miktari onemli. Enfekte edecek kadar yuksekse inflamasyon olusturabiliyor vucudun derin katmanlarinda.Esinizle beraber es zamanli tedavi olup, korunmali davranmanizda fayda var.
-
kadir
Prostat sivisi, semen ve idrardan ayri ayri yaptirirsan enfeksiyon lokalizasyonu acisindan daha iyi olur.
-
efsane2036
Ayrı ayrı cok külfetli olmaz mı idrardan yapılıyorlar zaten hem idrar hem semen ıkı numune birden alıyor gelişim lab pcr gelişimden baska yere yaptırmam floraya baka bir tek orasıkadir yazdı:Prostat sivisi, semen ve idrardan ayri ayri yaptirirsan enfeksiyon lokalizasyonu acisindan daha iyi olur.
-
efsane2036
Ahmet abı sence en mantıklıdı hangısı pcr yaptırcam prostat sıvısımı semen mi benım durumu bılıyorsunmodjo yazdı:Sağlıklı erkeklerin prostatlari mesafeleri hatta idrarları bile sterildir hiç bir bakteri hatta flora bakterisi bile olmaz entrekokun, psodonomasin, stap. Ların bunların prostatin içinde hiç bir görevi yoktur. Inanmayan gider istediği dra. sorar. Insanların iç organlarının tamamı sterildir örn. Toplum kökenli zatture de kronik prostatit gibidir olmaması gerek bir bakteri akcigere inmiştir orada enfeksiyon yapar ant. Ile bastırırsın bir sonra tekrar çoğalır ama ordaki bakteriyi oldurmekte gerçekten çok zordur. Bu yuzden kroniklesir
-
ABittersweetLi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2014
tam olarak bundan bahsediyordum abi. teşekkür ederimkadir yazdı:Semende ve prostatik sekresyonda gorülen mikroorganizmalarin klinik onemi, enfeksiyon yapacak sartlarda olmasi ile alakalidir.
-
efsane2036
Semende parcalar oldugu ıcın pcr yı semenden yaptırmam daha mantıklı degıl mimodjo yazdı:Prostat sıvısı . Diğerlerinden yine istersen kültür yaptiabilirsin .
-
efsane2036
Su an antı kullanıyorum hemen yaptırmıvam beklıcem bitse bıterdı bu zamana kafar pcr sonucuna göre enfeksıyon doktoruna basvurcam artık ürologlarla olmayacak bu işmodjo yazdı:Öyle yaptır O zaman ama ant. Bitsin 30gun geçsin öyle test yaptır.
-
efsane2036
Doktorlar enterococsus eşe gecmez dıyorlarkadir yazdı:Enterekokta sindirim sisteminden kontamine olabiliyor prostata.. sonucta bagirsak florasina ait, sayisi,miktari onemli. Enfekte edecek kadar yuksekse inflamasyon olusturabiliyor vucudun derin katmanlarinda.Esinizle beraber es zamanli tedavi olup, korunmali davranmanizda fayda var.
-
kadir
Kardesim, iltihabin prostattan baska bir yerde de olabilir. Bu yuzden meni ve idrardanda tahlil yapilir. Nerede lokalize oldugu belli degil. Oyuzden bu yöntem tercih edilir isin asli budur. Ama sen istersen prostat sivisindanda yaptirabilirsin Meni kesesi iltihabida oluyor uzak bir ihtimalde olsa. Sen bilirsin kardesim.efsane2036 yazdı:Ayrı ayrı cok külfetli olmaz mı idrardan yapılıyorlar zaten hem idrar hem semen ıkı numune birden alıyor gelişim lab pcr gelişimden baska yere yaptırmam floraya baka bir tek orasıkadir yazdı:Prostat sivisi, semen ve idrardan ayri ayri yaptirirsan enfeksiyon lokalizasyonu acisindan daha iyi olur.
-
kadir
Senin meninde enterekok varsa eşinede gecebilir. Tekrar sende oradan almis olursun.efsane2036 yazdı:Doktorlar enterococsus eşe gecmez dıyorlarkadir yazdı:Enterekokta sindirim sisteminden kontamine olabiliyor prostata.. sonucta bagirsak florasina ait, sayisi,miktari onemli. Enfekte edecek kadar yuksekse inflamasyon olusturabiliyor vucudun derin katmanlarinda.Esinizle beraber es zamanli tedavi olup, korunmali davranmanizda fayda var.
-
kadir
Evet kardesim, ben bir konudan bahsediyorsam bunu mutlaka ya kendi tecrubeme yada bilimsel kaynaga dayandirarak bahsederim. Kulaktan dolma, yada bana göre, tezime göre v.s diye yazmam yazamam. Bu bahsettigim bilimsel bir calismadir. Atmasyon degildir.ABittersweetLi yazdı:tam olarak bundan bahsediyordum abi. teşekkür ederimkadir yazdı:Semende ve prostatik sekresyonda gorülen mikroorganizmalarin klinik onemi, enfeksiyon yapacak sartlarda olmasi ile alakalidir.
Bu konuyuda bu sekilde aydinlatmiş olalım.bilimsel araştırmalar bunu gösterdiğine göre üstüne tartışmaya gerek yok. çoğu doktor bu konuda hem fikir zaten. bilimsel bir şeyi inkar edecek halleri yok sonuçta.
Kaynaginida veriyorum . Isteyenler bakabilir abitter kardesim.
https://europepmc.org/article/med/8936628
-
efsane2036
Bende hem prostatta hemde menı kanalımda seminel vezıkullerde iltıhap var o kesın mr seminel vezıkuller buyuk cıktı olması gerekenden yogun antıbıyotık aldım 2 ay antı almadan kultür yaptım epidermis üredi pcr da ne cıkacak merak ediyorum acıkcası onun ıcın yaptorcam pcr temiz cıkarsa eger normal takvıyelerle devam edıcem yoluma artıkkadir yazdı:Kardesim, iltihabin prostattan baska bir yerde de olabilir. Bu yuzden meni ve idrardanda tahlil yapilir. Nerede lokalize oldugu belli degil. Oyuzden bu yöntem tercih edilir isin asli budur. Ama sen istersen prostat sivisindanda yaptirabilirsin Meni kesesi iltihabida oluyor uzak bir ihtimalde olsa. Sen bilirsin kardesim.efsane2036 yazdı:Ayrı ayrı cok külfetli olmaz mı idrardan yapılıyorlar zaten hem idrar hem semen ıkı numune birden alıyor gelişim lab pcr gelişimden baska yere yaptırmam floraya baka bir tek orasıkadir yazdı:Prostat sivisi, semen ve idrardan ayri ayri yaptirirsan enfeksiyon lokalizasyonu acisindan daha iyi olur.
-
kadir
Evet iste bak dedigim gibi, seminel vezikül iltihabi varsa sarı parcaciklar bu enfeksiyonun sebebi olabilir. O yuzden menidende, prostat sivisindanda pcr yaptir kardesim.efsane2036 yazdı:Bende hem prostatta hemde menı kanalımda seminel vezıkullerde iltıhap var o kesın mr seminel vezıkuller buyuk cıktı olması gerekenden yogun antıbıyotık aldım 2 ay antı almadan kultür yaptım epidermis üredi pcr da ne cıkacak merak ediyorum acıkcası onun ıcın yaptorcam pcr temiz cıkarsa eger normal takvıyelerle devam edıcem yoluma artıkkadir yazdı:Kardesim, iltihabin prostattan baska bir yerde de olabilir. Bu yuzden meni ve idrardanda tahlil yapilir. Nerede lokalize oldugu belli degil. Oyuzden bu yöntem tercih edilir isin asli budur. Ama sen istersen prostat sivisindanda yaptirabilirsin Meni kesesi iltihabida oluyor uzak bir ihtimalde olsa. Sen bilirsin kardesim.efsane2036 yazdı: Ayrı ayrı cok külfetli olmaz mı idrardan yapılıyorlar zaten hem idrar hem semen ıkı numune birden alıyor gelişim lab pcr gelişimden baska yere yaptırmam floraya baka bir tek orası
-
efsane2036
Düzen lab duzenlı tahlıl verıyorum abi stap epidermisden baska bakterı üremedi üredıgıyde az sayıda her ıkısındedeb yaptırmaya calıscam abi bakteriyi bulsakta antıbıyoğram yapılmıyor sadece bakterıyı öğrenmış olucamkadir yazdı:Evet iste bak dedigim gibi, seminel vezikül iltihabi varsa sarı parcaciklar bu enfeksiyonun sebebi olabilir. O yuzden menidende, prostat sivisindanda pcr yaptir kardesim.efsane2036 yazdı:Bende hem prostatta hemde menı kanalımda seminel vezıkullerde iltıhap var o kesın mr seminel vezıkuller buyuk cıktı olması gerekenden yogun antıbıyotık aldım 2 ay antı almadan kultür yaptım epidermis üredi pcr da ne cıkacak merak ediyorum acıkcası onun ıcın yaptorcam pcr temiz cıkarsa eger normal takvıyelerle devam edıcem yoluma artıkkadir yazdı: Kardesim, iltihabin prostattan baska bir yerde de olabilir. Bu yuzden meni ve idrardanda tahlil yapilir. Nerede lokalize oldugu belli degil. Oyuzden bu yöntem tercih edilir isin asli budur. Ama sen istersen prostat sivisindanda yaptirabilirsin Meni kesesi iltihabida oluyor uzak bir ihtimalde olsa. Sen bilirsin kardesim.
-
kadir
Duzenden baska bir yerede yaptir, bu staph epidermis bakalim baska labtada cikacakmi ama tabi bunlar hep masraf kardesim. Ekonomi malum durmuş vaziyette.efsane2036 yazdı:Düzen lab duzenlı tahlıl verıyorum abi stap epidermisden baska bakterı üremedi üredıgıyde az sayıda her ıkısındedeb yaptırmaya calıscam abi bakteriyi bulsakta antıbıyoğram yapılmıyor sadece bakterıyı öğrenmış olucamkadir yazdı:Evet iste bak dedigim gibi, seminel vezikül iltihabi varsa sarı parcaciklar bu enfeksiyonun sebebi olabilir. O yuzden menidende, prostat sivisindanda pcr yaptir kardesim.efsane2036 yazdı: Bende hem prostatta hemde menı kanalımda seminel vezıkullerde iltıhap var o kesın mr seminel vezıkuller buyuk cıktı olması gerekenden yogun antıbıyotık aldım 2 ay antı almadan kultür yaptım epidermis üredi pcr da ne cıkacak merak ediyorum acıkcası onun ıcın yaptorcam pcr temiz cıkarsa eger normal takvıyelerle devam edıcem yoluma artık
-
efsane2036
Su an ampirik alıyorum tedavı bu tedavı sonunda pcr yaptırcam abikadir yazdı:Duzenden baska bir yerede yaptir, bu staph epidermis bakalim baska labtada cikacakmi ama tabi bunlar hep masraf kardesim. Ekonomi malum durmuş vaziyette.efsane2036 yazdı:Düzen lab duzenlı tahlıl verıyorum abi stap epidermisden baska bakterı üremedi üredıgıyde az sayıda her ıkısındedeb yaptırmaya calıscam abi bakteriyi bulsakta antıbıyoğram yapılmıyor sadece bakterıyı öğrenmış olucamkadir yazdı: Evet iste bak dedigim gibi, seminel vezikül iltihabi varsa sarı parcaciklar bu enfeksiyonun sebebi olabilir. O yuzden menidende, prostat sivisindanda pcr yaptir kardesim.
-
kadir
Acil sifalar herkese kardesim.. tedaviyi birakmayalim. Sonunda bitecek bunu bilelim.efsane2036 yazdı:Su an ampirik alıyorum tedavı bu tedavı sonunda pcr yaptırcam abikadir yazdı:Duzenden baska bir yerede yaptir, bu staph epidermis bakalim baska labtada cikacakmi ama tabi bunlar hep masraf kardesim. Ekonomi malum durmuş vaziyette.efsane2036 yazdı: Düzen lab duzenlı tahlıl verıyorum abi stap epidermisden baska bakterı üremedi üredıgıyde az sayıda her ıkısındedeb yaptırmaya calıscam abi bakteriyi bulsakta antıbıyoğram yapılmıyor sadece bakterıyı öğrenmış olucam
-
efsane2036
Abi bırakmıyorum pesınide vucut bitecek böyle giderse cok fazla antı kullandım korkuyorum artıkkadir yazdı:Acil sifalar herkese kardesim.. tedaviyi birakmayalim. Sonunda bitecek bunu bilelim.efsane2036 yazdı:Su an ampirik alıyorum tedavı bu tedavı sonunda pcr yaptırcam abikadir yazdı: Duzenden baska bir yerede yaptir, bu staph epidermis bakalim baska labtada cikacakmi ama tabi bunlar hep masraf kardesim. Ekonomi malum durmuş vaziyette.
-
kadir
Karaciger degerlerine ALT ve AST , böbrek degerlerine BUN ve KREATİNIN bunlara baktir kardesim. Devamlı antibiyotik kullanilmaz ki.
-
efsane2036
spermı öyle gorunce saldırıyorum antıbıyotıge 2 ay kadar mola verıcem şimdiki antıer bıtınce