Kültür Sonucum
Kültür Sonucum
Arkadaşlar merhabalar Dr.Ömür Erdem Akkaya ya gidiyorum. Prostat masajı sonrası prostat sıvısını İzmir Biolab ta kültür yaptırdım. Sonuçta MSKNS çıktı. Forumda buna flora bakteri diyenler var. Ama bende lokosit çok çıktı. Öncesinde de lokosit baktırdığımda çok çıkmıştı. Enfeksiyon doktoruna baktıracam. Sizin görüşleriniz nedir. Paylaşırsanız sevinirim.
Direkt Mikroskobi BOL LÖKOSİT, 1-2 EPİTEL HÜCRESİ GÖRÜLDÜ.
Boyalı Mikroskobi 1-2 EPİTEL HÜCRESİ, 15-20 PNL VE GRAM (+) KOKLAR GÖRÜLDÜ
Üreyen Mikroorganizma: MSKNS(Metisilin Duyarlı Koagulaz(-) stafilokok)
Sonuç
AMOKSİSİLLİN+KLAVULONAT Duyarlı
AMPİSİLİN-SULBAKTAM Duyarlı
ERİTROMİSİN Duyarlı
GENTAMİSİN Duyarlı
KLİNDAMİSİN Duyarlı
NİTROFURANTOİN Duyarlı
OKSASİLİN Duyarlı
PENİSİLİN Dirençli
RİFAMPİSİN Duyarlı
SEFAZOLİN Duyarlı
SEFUROKSİM Duyarlı
SİPROFLOKSASİN Dirençli
TETRASİKLİN Dirençli
TM+SMX Dirençli
Direkt Mikroskobi BOL LÖKOSİT, 1-2 EPİTEL HÜCRESİ GÖRÜLDÜ.
Boyalı Mikroskobi 1-2 EPİTEL HÜCRESİ, 15-20 PNL VE GRAM (+) KOKLAR GÖRÜLDÜ
Üreyen Mikroorganizma: MSKNS(Metisilin Duyarlı Koagulaz(-) stafilokok)
Sonuç
AMOKSİSİLLİN+KLAVULONAT Duyarlı
AMPİSİLİN-SULBAKTAM Duyarlı
ERİTROMİSİN Duyarlı
GENTAMİSİN Duyarlı
KLİNDAMİSİN Duyarlı
NİTROFURANTOİN Duyarlı
OKSASİLİN Duyarlı
PENİSİLİN Dirençli
RİFAMPİSİN Duyarlı
SEFAZOLİN Duyarlı
SEFUROKSİM Duyarlı
SİPROFLOKSASİN Dirençli
TETRASİKLİN Dirençli
TM+SMX Dirençli
Re: Kültür Sonucum
Merhaba kültürü ne kadar yaptırdınız acaba İzmir de hangi. Şubede yaptırdınız?
Ayrıca ömür hocada antibiyotik +masaj+eswt tedaviniz nasıl gidiyor
Ayrıca ömür hocada antibiyotik +masaj+eswt tedaviniz nasıl gidiyor
-
FELÇLİ SALİH
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2017
Eskiler bilir beni ben felçli bir prostatit enfeksiyonu mağduruyum. Benim felç olduğum dönemde yoğunbakım ve hastane sürecinde antibiyotiği sıfırlamış durumdayım hepsi benim için şeker gibi şu an. Benim tavsiyem yeni bu hastalıkla karşılaşmış olanlar için. Damardan yada ağızdan antibiyotikle antibiyotik hakkınızı tüketmeyin. Prostatit enfeksiyonu ile ilgili en iyi yöntem çinlilerin denemiş olduğu yöntem. burada attığım linkde bilimsel çalışmanın neticesini başarı oranını yazıyor. kurtulma şansı olanlar karma ilaçları makattan uygun bir yağ yada sıvı ile prostata en yakın yerden vererek iyileşme umuduna sahip olabilirler. çok antibiyotik kulllanıp işi imkanıza kalanlar kekik yağı yani carvacrolu makattan nasıl zarar vermeden verebiliriz ona baksınlar. benim durumum stabil biz kardeş kardeş yaşamayı öğrendik arada bir kekik yağı ile o da altı ay bir sene de bombalama yapıyorum. ben felç olduğum için kolay geliyor sizi bilemem. link aşağıda. bu arada sağlıkçı olduğumu belirtmek isterim. üstümde denemediğim şey kalmadı. en etkilisi kekik yağı. bir damla ile zeytinyağı yada hindistan cevizi yağı ile fitil olarak verilebilir. ama prostatın orası boş olacak kaka olmayacak. kekik yağını bir damla ile başlayıp dayanma gücüne ve zarar görmeden yapmanız lazım.
https://patents-google-com.translate.go ... _hist=true
https://patents-google-com.translate.go ... _hist=true
Testi Biolab Mavişehir de yaptırdım 700 TL. Ömür hoca da 5 seans masaj ve eswt aldım 1 seans kaldı. Ömür hoca lökosit baktı çok dedi Flugy kullandım. Anti, masaj ve eswt den biraz fayda gördüm ama gece sık idrara çıkma, idrar akışının azalması ve testiste ağrı hala devam ediyor. İlk defa masaj ve eswt yaptırdım özellikle masaj iyi gelir diye düşünmüştüm umduğum gibi olmadı. Başta kültür yapılmamıştı.Birde Biolab tan kültür yaptırmak istedim. Ama sonuçta çıkan bakteri çok önemli bir bakteri değil deniyor forumda bilemiyorum. Birdaha ki masajdan sonra da İzmir Synevo da kültür baktırmayı düşünüyorum.
Kültür sonucunu Devlet Hastanesinde enfeksiyon doktoruna gösterdim bir de öncesinden kullandığım anti lerin listesini gösterdim baya çok çeşitli anti kullanmışsın bu antiler enfeksiyon olsaydı mutlaka yok ederdi dedi kültürde çıkan bakteride büyük bir bakteri değil dedi sen non bakteriyel prostatit olmalısın dedi. Artık anti kullanma dedi. Bu arada kan ve idrar tahlili istedi.
Sonuçlar sonradan çıktı. Lokosit 5, Eritrosit 14, Bakteri 56 çıktı. Sizce non bakteriyel olanda da bu sonuçlar çıkar mı.
Bir de psikiyatriste yönlendirdi SSRI olan antidepresanlar seni biraz rahatlatır dedi. Düşünceleriniz nelerdir.
Sonuçlar sonradan çıktı. Lokosit 5, Eritrosit 14, Bakteri 56 çıktı. Sizce non bakteriyel olanda da bu sonuçlar çıkar mı.
Bir de psikiyatriste yönlendirdi SSRI olan antidepresanlar seni biraz rahatlatır dedi. Düşünceleriniz nelerdir.
-
tazeprostatit2
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2025
Bakteri 56 iken eger bir kontaminasyon yoksa non bakyeriyel olman mumkun degil bence.udd11 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:45 Kültür sonucunu Devlet Hastanesinde enfeksiyon doktoruna gösterdim bir de öncesinden kullandığım anti lerin listesini gösterdim baya çok çeşitli anti kullanmışsın bu antiler enfeksiyon olsaydı mutlaka yok ederdi dedi kültürde çıkan bakteride büyük bir bakteri değil dedi sen non bakteriyel prostatit olmalısın dedi. Artık anti kullanma dedi. Bu arada kan ve idrar tahlili istedi.
Sadece idrarda cikmis olmasi bakterin idrarda mi prostatta mi onu netlestirmek lazim bence.
idrar da mı prostat mı olduğunu nasıl kesinleştiririz acabatazeprostatit2 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:51Bakteri 56 iken eger bir kontaminasyon yoksa non bakyeriyel olman mumkun degil bence.udd11 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:45 Kültür sonucunu Devlet Hastanesinde enfeksiyon doktoruna gösterdim bir de öncesinden kullandığım anti lerin listesini gösterdim baya çok çeşitli anti kullanmışsın bu antiler enfeksiyon olsaydı mutlaka yok ederdi dedi kültürde çıkan bakteride büyük bir bakteri değil dedi sen non bakteriyel prostatit olmalısın dedi. Artık anti kullanma dedi. Bu arada kan ve idrar tahlili istedi.
Sadece idrarda cikmis olmasi bakterin idrarda mi prostatta mi onu netlestirmek lazim bence.
-
tazeprostatit2
Aslinda prostat sivisindan kulturde yaptirmissiniz ve ureme olmus. Bu idrardanda bence kulturu yaptirin ayni bakteri mi degil mi ona bakin farkli ise idrar yollarindadir ayni ise bence prostattan gelen akinti ile de karismistir sanki . Benim yorumum bu.udd11 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:58idrar da mı prostat mı olduğunu nasıl kesinleştiririz acabatazeprostatit2 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:51Bakteri 56 iken eger bir kontaminasyon yoksa non bakyeriyel olman mumkun degil bence.udd11 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:45 Kültür sonucunu Devlet Hastanesinde enfeksiyon doktoruna gösterdim bir de öncesinden kullandığım anti lerin listesini gösterdim baya çok çeşitli anti kullanmışsın bu antiler enfeksiyon olsaydı mutlaka yok ederdi dedi kültürde çıkan bakteride büyük bir bakteri değil dedi sen non bakteriyel prostatit olmalısın dedi. Artık anti kullanma dedi. Bu arada kan ve idrar tahlili istedi.
Ilk hastaliga yakalandigimda idrarda 18 bakteri cikmisti bende o zaman kultur yaptirmayan ve kafasina gore anti veren doktorun allah belasini versin diyorum suan
aynı testte idrar kültürü de yapıldı üreme olmadı. böyle olunca prostatta bakteri var olmuş oluyor heralde o zaman non bakteriyel prostat teşhisi hatalı mı oluyor yoksatazeprostatit2 yazdı: ↑18.07.2025 - 15:09Aslinda prostat sivisindan kulturde yaptirmissiniz ve ureme olmus. Bu idrardanda bence kulturu yaptirin ayni bakteri mi degil mi ona bakin farkli ise idrar yollarindadir ayni ise bence prostattan gelen akinti ile de karismistir sanki . Benim yorumum bu.udd11 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:58idrar da mı prostat mı olduğunu nasıl kesinleştiririz acabatazeprostatit2 yazdı: ↑18.07.2025 - 14:51
Bakteri 56 iken eger bir kontaminasyon yoksa non bakyeriyel olman mumkun degil bence.
Ilk hastaliga yakalandigimda idrarda 18 bakteri cikmisti bende o zaman kultur yaptirmayan ve kafasina gore anti veren doktorun allah belasini versin diyorum suan![]()
-
tazeprostatit2
Benim fikrim bakteriyel oldugu yonunde. Son idrarda bakteri cikmasinin sebebi belki uretrada prostattab gelen bir akinti vardi onu yakaladi muhtemelen.udd11 yazdı: ↑18.07.2025 - 15:21aynı testte idrar kültürü de yapıldı üreme olmadı. böyle olunca prostatta bakteri var olmuş oluyor heralde o zaman non bakteriyel prostat teşhisi hatalı mı oluyor yoksatazeprostatit2 yazdı: ↑18.07.2025 - 15:09Aslinda prostat sivisindan kulturde yaptirmissiniz ve ureme olmus. Bu idrardanda bence kulturu yaptirin ayni bakteri mi degil mi ona bakin farkli ise idrar yollarindadir ayni ise bence prostattan gelen akinti ile de karismistir sanki . Benim yorumum bu.
Ilk hastaliga yakalandigimda idrarda 18 bakteri cikmisti bende o zaman kultur yaptirmayan ve kafasina gore anti veren doktorun allah belasini versin diyorum suan![]()
Merhabalar İzmir Biolab ta prostat sıvısından kültür baktırmıştım sonucu yukarıda. Geçenlerde bir de İzmir Synevo da prostat sıvısından kültür ve idrar tahlili yaptırdım. İdrar tahlilinde eritrosit 9 lökosit 1 çıktı bakteri de görülmedi. Prostat sıvısının kültür sonucunda da üreme olmadı hiçbir şey çıkmadı. Yukarıda da sonucu görünen devlet Hastanesi'nde yaptırdığım eski idrar tahlilinde ise erotrosit 14 bakteride 56 çıkmıştı. Bu sonuçlarla kafam iyice karıştı acaba hangisine güvensem. Synevo ve Devlet Hastanesi'nin sonuçlarını alıp İzmir'de Tepecik Devlet Hastanesi'nde enfeksiyon doktoruna göstermeye gittim ilk gittim enfeksiyon doktoru yokmuş başka bir doktorla görüştüm o da enfeksiyonla ilgili çok ağır bulgular yok dedi o yüzden antibiyotik kullanma şikayetlerin çok artarsa o zaman gel o zaman tahlil yapalım bakalım dedi beni gönderdi. Devlet hastanesinde idrar tahlilinde çok bakteri çıkıyor ama özel lapta hiçbir şey çıkmıyor sizce bundan sonra ne yapmam gerekiyor.