Güncel hikayem
Güncel hikayem
Bu yılın nisan ayının 4'ü 5i gibi aniden çok sık idrar şikayetim başladı hemen soluğu ilk önüme çıkan doktorda aldım. İdrar, kan, işeme testlerini verdim temiz çıktı hepsi. Prostatit şüphesiyle floxilevo, amikozit iğne, xatral ve dex forte verdi 2 hafta kullandım bir gün iyi bir gün kötüydüm tam olarak geçmeyince hemen başka bir doktora gittim bulunduğum şehirde, o da bana cipro ve xatral yazdı bir aylık 4 gün önce yani cipronun 3. Haftasında ilaçları bıraktım zafer oymanda lökosit saydırmak istediğim için. Cipro bana genel olarak iyi geliyordu gibi. Semptomlarım neredeyse minimuma indi. Neler önerirsiniz şimdi zafer oymana gitmek için hazırlanıyorum. Ek olarak en son korunmasız cinsel ilişkim hastalık başlamadan 7-8 ay önceydi. Hastalanmadan önce biraz kirli su yutmuştum ve kaygılı bir dönemdeydim. Kirli su yutmamın bir bağlantısı olabilir mi? Ve ereksiyonu devam ettirememe libido düşüklüğü ve peniste hissizlik gibi semptomlarım da var sık idrarın yanında. Bu son günlerde genel olarak iyiyim ama semptomlarım tam geçmiş diyemem ara ara yükselebiliyor. Ne önerebilirsiniz?
Re: Güncel hikayem
Son günlerde idrara çıkma sayılarım azaldı ama idrar hissim ara ara devam ediyor. Yoğun stres altında idrara çıkma sayım çok yükseliyor
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Geçmiş olsun Kronik Prostatit tanısı salt idrar tahlili ile belli olmaz.
Prostat sıvısından yada masaj sonrası meniden lökosit ve kültür incelemesi yaptirmanizi öneririm.
Ayrıca kullandığınız ilaçların kullanım süresi yetersiz yada duyarsız olabilir.
Bakteriyel bir olgu varsa literatürde antibiyotik kullanım sürecinin 6 haftaya kadar kullanılabileceginden bahseder.
Prostat organına anatomik yapı itibari ile ilacın ulaşması ve nüfuz etmesi zordur. Bu bakımdan tedavi süreci içinde gözlemlemek gerekir.
Prostat sıvısından yada masaj sonrası meniden lökosit ve kültür incelemesi yaptirmanizi öneririm.
Ayrıca kullandığınız ilaçların kullanım süresi yetersiz yada duyarsız olabilir.
Bakteriyel bir olgu varsa literatürde antibiyotik kullanım sürecinin 6 haftaya kadar kullanılabileceginden bahseder.
Prostat organına anatomik yapı itibari ile ilacın ulaşması ve nüfuz etmesi zordur. Bu bakımdan tedavi süreci içinde gözlemlemek gerekir.
Kadir abi lökosit baktırmadan rastgele antilere devam etmek istemediğimden bıraktım antilerin birinci ayında. İki hafta sonra zafer oymana gideceğim direkt. Bir de kadir abi sana bir sorum olacaktı; prostat sıvısından veya masaj sonrası meniden lökosit normal seviyede gelirse bu durum tek başına enfeksiyon biobelirteçinin negatif olduğunu gösterir mi yoksa kültür de şart mı?
Hikayeniz benimkine benziyor. Ben de rahatsızlık başlar başlamaz aynı sizin gibi bir kaç hekime göründüm. Bunlardan birisi bir kutu cipro yazdı. Semptomlarım neredeyse 1 haftada bitme noktasına geldi. Bir hafta sonra tekrar kontrole gidince ilacın iyi geldiğini söylememe rağmen yeni kutu yazmadı. Yani malesef eksik tedavi almış oldum. O zaman bana 4-6 haftalık bir ilaç yazmış olsaydı belki de o zaman tamamen kurtulmuş olacaktım. Sonradan uygun sürede cipro kullanmama rağmen malesef etkisi olmadı. İçinde bulunduğunuz durumu anlıyorum. Tavsiyem şu olur, ard arda sürekli antibiyotik kullanmayın. Bir kür tedaviyi tamamladıktan sonra vücudun kendisini toparlamasını beklemek ve durumunuzu takip etmek adına antibiyotiklere bir müddet ara verin ve quercetin, bromelain, magnezyum, c vitamini takviyeleri ve sağlıklı beslenerek vücudun kendi kendine iyileşmesine yardımcı olun. Panik halinde sürekli yeni kür antibiyotik almak bu hastalığı daha kötü hale getiriyor. Hele hele ampirik tedavi denilen rastgele antibiyotik kullanımından kesinlikle uzak durun. Aksi takdirde faydası olmayan ilaçları içtikçe bu sefer bir takım bağırsak sorunları ve hastalıklarına yakalanarak hastalığınızı daha çözülemeyecek bir sorun haline getirebilirsiniz. Süreci iyi yönetin. Tavsiyem bu olur. Geçmiş olsun
Hocam sizde hastalık ne zaman başladı ve şu an ne durumdasınız? İyileşmediyseniz şu an tedavi görüyor musunuz?
Benim hastalığım 2020-2021 gibi başladı. Yani 4-5 yıl oldu diyebilirim. Benim henüz geçmeyen bazı semptomlarım var. Yani dediğim gibi hastalık başlangıcındaki tecrübesizliğim ve doktorların ilgisizliği, yetersizliği yüzünden tam iyileşemedim. Yanlış antibiyotik kullanımı yüzünden bir de bağırsak hastalığı ile uğraşmaktayım. O yüzden yukarıda yazdığım şeyleri dikkate almanızı tavsiye ederim. Panikle antibiyotik kullanmayın. Maddi imkanınız varsa prostat sıvısından kültür ve antibiyogram yaptırın bakteri bulursanız duyarlı antibiyotik kullanarak tedaviye devam edin. Rastgele yazılan antibiyotikleri kullanmanızı ve maddi durumunuzu zora sokacak düzeyde illa bakteri bulacağım diye dipsiz bir kuyuya düşmenizi tavsiye etmem çünkü bunun sonu yok. Duyarlı antibiyotik kullandığı halde iyileşemeyenler de var. Maddi manevi yıpranırsınız. Ve en önemlisi bu hastalıkta non bakteriyel hastaların daha fazla olduğunu da gözardı etmeyin. Yaşam tarzı değişiklikleri, sağlıklı beslenme, spor ile bağışıklık sisteminizi ve moralinizi yükseltmeye çalışın.
Şuan tedavi olarak bağırsakları düzeltmek için kendi yaptığım ev yoğurdu tüketiyorum, quercetin, bromelain, C vitamini ve magnezyum takviyeleri kullanıyorum. Lanet ürolojicilerin kapısını o kadar çok aşındırdım ki artık hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum açıkçası. Bir gün iyi bir gün kötü hayatıma devam ediyorum.
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Hocam bagirsak rahatsizliginiz nedir acaba ? Hangi hastalik ? Ismi ne ?Yamtar yazdı: ↑17.05.2025 - 13:18 Benim hastalığım 2020-2021 gibi başladı. Yani 4-5 yıl oldu diyebilirim. Benim henüz geçmeyen bazı semptomlarım var. Yani dediğim gibi hastalık başlangıcındaki tecrübesizliğim ve doktorların ilgisizliği, yetersizliği yüzünden tam iyileşemedim. Yanlış antibiyotik kullanımı yüzünden bir de bağırsak hastalığı ile uğraşmaktayım. O yüzden yukarıda yazdığım şeyleri dikkate almanızı tavsiye ederim. Panikle antibiyotik kullanmayın. Maddi imkanınız varsa prostat sıvısından kültür ve antibiyogram yaptırın bakteri bulursanız duyarlı antibiyotik kullanarak tedaviye devam edin. Rastgele yazılan antibiyotikleri kullanmanızı ve maddi durumunuzu zora sokacak düzeyde illa bakteri bulacağım diye dipsiz bir kuyuya düşmenizi tavsiye etmem çünkü bunun sonu yok. Duyarlı antibiyotik kullandığı halde iyileşemeyenler de var. Maddi manevi yıpranırsınız. Ve en önemlisi bu hastalıkta non bakteriyel hastaların daha fazla olduğunu da gözardı etmeyin. Yaşam tarzı değişiklikleri, sağlıklı beslenme, spor ile bağışıklık sisteminizi ve moralinizi yükseltmeye çalışın.
Aldığım teşhis İbs ama ev yapımı elma sirkesi, probiyotik, prebiyotik vs yeterli kullanıma rağmen düzelmedi. Yani burada ev yapımı elma sirkesi kullanın geçer gibi tavsiyeler verilse de bu hastalığın da kendi içinde tipleri olduğu için her soruna çözüm değil.
-
yenicezseni
Semptomlariniz nedir hocam peki ?
Bu arada bu yazdıklarımı olumsuz hava yaratmak için yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Çok fazla iyileşenler de var. Neticede her insanın metabolizması, bağışıklık sistemi, ruhsal yapısı farklı olduğu için birine iyi gelen şey bir başkasına iyi gelmeyebiliyor. Fakat şunu söylemeliyim ki özellikle yeni hasta arkadaşlar bu hastalıkta en önemli şey rastgele antibiyotik kullanmamaktır. Benim tecrübelerim bu yönde. Herkese geçmiş olsun.
Semptomlarım yaşadığım şeyler eski başlıklarda var. Tekrar tekrar yazmak bile yoruyor beni artık. Zaten sadece yeni hastalara tecrübelerimi aktarmak için yazıyorum. Yeni hastalar özellikle Kadir abinin mesajlarını çıktı alarak okusunlar.
Semptomlarım yaşadığım şeyler eski başlıklarda var. Tekrar tekrar yazmak bile yoruyor beni artık. Zaten sadece yeni hastalara tecrübelerimi aktarmak için yazıyorum. Yeni hastalar özellikle Kadir abinin mesajlarını çıktı alarak okusunlar.
-
yenicezseni
Hocam peki ibs adına semptomlariniz nedir acaba ?Yamtar yazdı: ↑17.05.2025 - 13:38 Bu arada bu yazdıklarımı olumsuz hava yaratmak için yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Çok fazla iyileşenler de var. Neticede her insanın metabolizması, bağışıklık sistemi, ruhsal yapısı farklı olduğu için birine iyi gelen şey bir başkasına iyi gelmeyebiliyor. Fakat şunu söylemeliyim ki özellikle yeni hasta arkadaşlar bu hastalıkta en önemli şey rastgele antibiyotik kullanmamaktır. Benim tecrübelerim bu yönde. Herkese geçmiş olsun.
Semptomlarım yaşadığım şeyler eski başlıklarda var. Tekrar tekrar yazmak bile yoruyor beni artık. Zaten sadece yeni hastalara tecrübelerimi aktarmak için yazıyorum sadece.
Bazen ishal, bazen kabızlık, bazen hem ishal hem kabızlık ikisi beraber, mide yanması reflü, yutkunma güçlüğü, bazen bağırsaklarda deli gibi dönüp duran ama çıkmak istemeyen gaz, ara ara parçalı dışkılama, ara ara dışkıda incelme ve dışkılama güçlüğü, gaz çıkarma güçlüğü. Geniş bir yelpaze diyebilirim.yenicezseni yazdı: ↑17.05.2025 - 13:39Hocam peki ibs adına semptomlariniz nedir acaba ?Yamtar yazdı: ↑17.05.2025 - 13:38 Bu arada bu yazdıklarımı olumsuz hava yaratmak için yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Çok fazla iyileşenler de var. Neticede her insanın metabolizması, bağışıklık sistemi, ruhsal yapısı farklı olduğu için birine iyi gelen şey bir başkasına iyi gelmeyebiliyor. Fakat şunu söylemeliyim ki özellikle yeni hasta arkadaşlar bu hastalıkta en önemli şey rastgele antibiyotik kullanmamaktır. Benim tecrübelerim bu yönde. Herkese geçmiş olsun.
Semptomlarım yaşadığım şeyler eski başlıklarda var. Tekrar tekrar yazmak bile yoruyor beni artık. Zaten sadece yeni hastalara tecrübelerimi aktarmak için yazıyorum sadece.
-
yenicezseni
Anladim hocam gecmis olsun ama bunlarin bazilarinin sebebi prostatin odemli olmasi olabilir benceYamtar yazdı: ↑17.05.2025 - 13:42Bazen ishal, bazen kabızlık, bazen hem ishal hem kabızlık ikisi beraber, mide yanması reflü, yutkunma güçlüğü, bazen bağırsaklarda deli gibi dönüp duran ama çıkmak istemeyen gaz, ara ara parçalı dışkılama, ara ara dışkıda incelme ve dışkılama güçlüğü, gaz çıkarma güçlüğü. Geniş bir yelpaze diyebilirim.yenicezseni yazdı: ↑17.05.2025 - 13:39Hocam peki ibs adına semptomlariniz nedir acaba ?Yamtar yazdı: ↑17.05.2025 - 13:38 Bu arada bu yazdıklarımı olumsuz hava yaratmak için yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Çok fazla iyileşenler de var. Neticede her insanın metabolizması, bağışıklık sistemi, ruhsal yapısı farklı olduğu için birine iyi gelen şey bir başkasına iyi gelmeyebiliyor. Fakat şunu söylemeliyim ki özellikle yeni hasta arkadaşlar bu hastalıkta en önemli şey rastgele antibiyotik kullanmamaktır. Benim tecrübelerim bu yönde. Herkese geçmiş olsun.
Teşekkürler. Evet büyük ihtimalle o şekilde
Hocam peki prostat sıvısından lökosit bulunmazsa enfeksiyonel biobelirteçker negatiftir diyebilir miyiz? Kültür vs vermeye gerek var mı lökosit bulunmazsa
Prostat sıvısında lökosit bulunması kesinlikle bir enfeksiyon belirtisidir diyemeyiz. Fakat lökosit sayısı, yoğunluğu enfeksiyon açısından bir belirteçtir diyebiliriz.
Hocam lökosit bulunmaması enfeksiyonun olmadığını mı gösterir
Erken evre enfeksiyonlarda vücudun enflamatuvar yanıtı henüz başlamamışsa lökosit görülmeyebilir, lökosit olmaması enfeksiyon olmadığı anlamına da gelebilir. Lökosit varlığı kesinlikle enfeksiyon olduğunu nasıl ispatlamıyorsa yokluğu da enfeksiyon olmadığını ispatlamaz.