tenistopu yazdı: ↑12.12.2024 - 16:41
Abbas nickli arkadaşin yorumu daha mantikli gibi . Eğer rahatsızlık genelde idrar sorunlarından kaynaklanıyorsa ve hastanede yapılan üretral sürüntü kültüründe streptokok üremesi tespit edilmiş ancak antibiyogram yapılmamışsa, bu testi tekrarlamak faydalı olabilir.
Prostat sıvısından lökosit sayımı, hastalığın tanısında kullanılabilir bir yönter. Ancak bu test kesin bir tanı sağlamaz, yalnızca ek bilgi verir.
Antibiyotiklerin herhangi bir bulgu olmadan veya doğru tanıya dayanmadan verilmesi, genellikle rahatsızlığı daha da kötüleştiriyor . Bu platformda da bunun pek çok örneği paylaşılmıştır. Gereksiz antibiyotik kullanımı hem vücudun doğal mikrobiyotasına zarar verebilir hem de antibiyotik direnci geliştirme riskini artıriyor .
Eğer kültür ve PCR gibi testlerle bir patojen saptanırsa, antibiyogram sonuçlarına dayanarak hedefe yönelik bir tedavi uygulanmalıdır. Aksi halde, bu nişan almadan avlamaya calismak gibi birsey .
Evet mantıklı bi şekilde bakıldığında doğru olan bu. Patojeni yakalayıp uygun antiyi almak. Ama maalesef söz konusu cilt flora bakterileri olunca bana göre işler değişiyor.
Birinci soru; bu bakteriler gerçekten prostatta enfeksiyona yol açar mı? Şimdi diyelim ki antibiyogram yapıldı ve uygun anti bulundu. Ben elimde bu sonuçlarla bir enfeksiyon hastalıkları doktoruna gittim. Bana şunu diyebilir: kardeşim bunlar ciltte bulunan bakteri bunlara ilaç verilmez. (forumda örnekleri çok)
Sonra başka bir enfeksiyon hastalıkları doktoruna gittim. O da antibiyograma göre antibiyotik düzenlemesini yaptı.
Şimdi hangisine güveneceğiz? İkisi de aynı ünvan aynı uzmanlık alanı doktorları. Eğer ilk doktor haklıysa yine boşuna antibiyotik alıp florayı mahvetmeyecek miyiz? Halbuki Cybh bakterilerinde bu ikilem yaşanmaz. Bakteri bulunur gerekli ilaç tespit edilir ve tedavisini uzman doktor ayarlar.
İkinci soru; örnek alınırken bulaş olma ihtimali. Cilt bakterilerinde böyle bir risk var maalesef. Alım sırasında olabilir hatta lam üzerinde laboratuvara giderken havadan bile bulaş olabilir. Her kültürde değişik değişik cilt bakterileri çıkan kişiler var ki bunun da forumda örnekleri çok.
Bu benim kaçıncı kültür çalışmam oldu hatırlamıyorum artık ya bi şey çıkmıyor, ya staph bilmem ne çıkıyor şimdi de streptekok. Madem buldunuz antibiyogram niye yapılmıyor istenildiği halde?
Bende kafaya göre antibiyotik kullanma taraftarı değilim kesinlikle zaten bu testleri bunun için yaptırıyorum ama sağlıklı sonuç alamıyorum.
Kurtulan ve iyileşen kişilerin hikayelerini özellikle okuyorum.
Sonucunda kendime göre şöyle bir çıkarım yaptım:
İyileşenlerin bir kısmı bana göre kronik prostatit olduğunu zannetmiş ama aslında başka bir hastalığı olan ve bu hastalığa dair gerekli tedaviyi bulup iyileşen kişiler.
Diğer bir kısmı Cybh kapmış, bakteriyi tespit etmiş ve belki de prostata inmeden doğru antibiyotiği kullanarak kısa sürede iyileşmiş.
Çok önemli bir kısmı ise lökosit odaklı tedavi görmüş, bunun üzerine düşmüş ve hayatını buna göre dizayn etmiş kişiler.(Beslenme-spor-takviyeler)