2 ileri 1 geri nereye kadar (KENDİ HİKAYEM)

Hastalığın sebep olduğu belirti ve yakınmalara ait soru ve görüşlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
hakyemez

Re: 2 ileri 1 geri nereye kadar (KENDİ HİKAYEM)

Mesaj gönderen hakyemez »

EnterococcusFaecalis yazdı: 10.12.2024 - 08:39
hakyemez yazdı: 10.12.2024 - 00:04
EnterococcusFaecalis yazdı: 09.12.2024 - 21:35

Hocam yan koltukta da olsak şoför refleksine sahibiz. Bu durum bende de var. Özellikle şehir içi trafiğinde daha çok kasılıyor hissediyorum perine bölgemi. Fizyoterapist işini bende çok istiyorum ama maddi durumum şuan el vermiyor.

Curecpps youtube var oradaki hareketleri yapıyorum.
Ekstra birkaç harekette başka videolardan ekledim kendim yarım saat-40 dk esniyorum.

Eğer takıntılı biriyseniz psikiyatriyi de tavsiye ederim. Kafa rahat olmadıkça başa sarıyor.

Gün içinde aklınıza geldikçe diyafram nefesi almanızda da fayda var.
En çok bu takıntı işinden çektim hocam eskisi kadar kötü değilim ama huy işte. Anti deprasan sahada kullanmak istemiyorum açıkçası nefes egzersizleri harika sizde benim kafadasinkz siz başka neler yapıyorsunuz semptomlarıniz neler acaba
Ben daha çok bağışıklığımı ve floramı güçlendirmeye çalışıyorum çünkü çok antibiyotik kullandım.

Sabahları polen ve propolis içiyorum.
Akşamları magnezyum, d vitamini ve probiyotik içiyorum.
Akşam 3 kaşık elma sirkesini suyla seyreltip içiyorum.

Antidepresan için ben de çok direndim. Bu süreçte çok sorun yaşadım. Kendine zarar verme düşüncelerinden, anksiyete krizlerine, ağlama krizleri, öfke kontrolsüzlüğü vs..
Ancak en son eşimle kavga etmeye ve onu kırmaya başlayınca hemen gittim.
Kaslarımızı sempatik ve parasempatik sinirler ile kontrol ediyoruz. Biri bilinçli kasılmalar diğeri ise farkında olmadan stres, takıntı, düşünceler sonrası kasılmalar..
O sebeple yardımcı olduğunu düşünüyorum. Tabii özendirici olmayayım çünkü ciddi bir konu kesinlikle doktor tavsiyesi ile.

Akşamları 30-40 dakika cpps hareketleri yapıyorum.
Gün içi aklıma geldikçe diyafram nefesi alıyorum.
Akşamları tv izlerken içi ayak tabanı birbirine değecek şekilde bağdaş pozisyonunda pelvik kasımı esnetiyorum. Bazen 5 bazen 10 bazen 30 dakika.

Sabahları kahvaltı etmiyorum. Öğlen yemiyorum. Akşamları yemek, meyve ve kuruyemiş tüketiyorum.
Hocam doğal elma sirkesini hangi markadan tedarik ediyorsunuz acaba. Evde kendim yapmayı bilmiyorum bu Arif oğlu Kemal kükrer falan 100de100 organik yazıyor ama uygunlar mı
yenicezseni
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen yenicezseni »

Arkadaşlar ev yapimi olmasina dikkat edelim bence. Bir sekilde temin etmenin yoluna bakilmali bence .
hakyemez

Mesaj gönderen hakyemez »

kadir yazdı: 09.12.2024 - 19:49
hakyemez yazdı: 09.12.2024 - 12:40 Arkadaşlar merhaba, belli bir süredir forma giremiyorum iş güç derken aslında yeni bir başlık mi açmam gerekiyordu bilmiyorum @kadir abi gerekni yapar... Lakin buradaki arkadaşlara da yardımcı olmak için girdim.narkadaslar hikayemi okuyabilirsiniz bu ay hastalıkta ikinci senem oldu... 4 ay önce prostat sivimda lökosit miktarı 1 e düştü ve bakteriler çıkmadı 1 ay sonrada tekrar testinde aynı güzel sonucu aldım ama maalesef antibiogramlarin temiz çıkması ile semptomların geçmedi evet eskisi kadar kötü değil ama geçmedi. Ardından anti inflamatuar sürece başladım . 4 aydır un şeker işlenmis gıda ve tahıllardan uzak durarak keto-paleo arası bir diyet yaptım günde en az bir kere cpps egzersizi yaptım ve 4 ay sonunda geldiğim nokta inanimlazdi arkadaşlar gece sadece 1 kere bazen hiç tuvalete kalktım gün içinde tuvalete gitme sayılarım 25-30 lardan 16-18 lere düştü mesanemi tam boşaltma hissini ulaştım yer yer makattaki dolgunluk yok oldu . Boşalmadan sonra kötü his azaldı vs. Bu süreçte şunu farkettim ki stresi iyi yönetebilmek bu işin bence yarısı. Vücut stres olduğunda pelvik sistemimizi kasılıyor direkt olarak hiisedebilirsini ve bu kronik enflamasyonu bölgedeki kan dolaşımını bozduğudan dolayı daha kötü yapiyor aynı zaman bagisikliginizida etkiliyor. Ve bu süreç inişli çıkışlı arkadaşlar benimde daha kendime katmam gereke pek çok şey var. Simdi işin benim için kötü kısmına gelmek istiyor ve başta @kadir abi olmak üzere destek istiyorum. İşim gereği sık yolculuk yapıyorum arabada bana ne oluyor bilmiyorum ama uzun yolculukta direkt makkattaki pinpon hissi beliriyor. Yani gün içinde de evde okadar oturuyorum dur bu araç yolculuğunu anlamadım o gün kötü oluyor ertesi gün yine çok daha iyiyim. Şimdi benim anlamadığım uzun süre oturdum diye enflamasyon mu büyüyor ? Biz bu ödem işini prostattaki tamamen atlatmak için daha ne yapmalıyız? İki saat oturduğu zaman hastalık konusundaki tüm ilerlemeleri sanki kaybetmiş gibi hissetmek istemiyor insan doğal olarak. Hayır mantigimada oturtamıyorum o yüzden bu konuda siz değerli üyelerden yardım istiyorum . Oturarak tekrar enfeksiyon kapmadigim 1-2 saat içinde aşikar :) lakin enflamasyonu bu kadar tetikleyen şey oturmakmi gerçekten...
Bu arada kullandığım takviyeler ki kesinlikle tavsiye ederim bromelain, akermansia probiotik ve kenevir yağı .

Bu süreci daha iyi yönetebilmek ve bu küçük nuksleri ortadan kaldırıp süreci basariyle bitirmek için ne yapmam lazım @kadir abi özellik sizden yardım bekliyorum çünkü artık yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiğimi hissediyorum. Selametle kalın
İyi olduğuna çok sevindim kardeşim, inflamatuar sürece devam.
Uzun süre oturmak prostatiti azdırir. Uzun yol şoförlerinde bu hastalık oranı ayrıca yüksektir. Mümkünse Uzun süre hareketsiz kalmayın, cpps egzersizleri ve spor salonunda yatay bisiklette pedal çevirin.( Dikeyde değil) Ayrica testosteronu arttırır bu hareket.
Ve Canephron kullanın reçete dahilinde.
Kadir abi merhabalar tavsiyeleriniz üstüne canephron ve bromelainide ekledim takviyeler kısmına canephronu sabah öğlen akşam tok karnı iki tablet olarak kullanmaya başladım bromelaini aç tok vs nasıl kullanmalıyım. Birde abi biraz kabız olmuşum bu aralar afedersiniz dün tuvalette biraz ikindim ve penisimin sağ tarafına sızıntı şeklinde ağrı girdi arada bir şuan hala sızlıyor girdi çıktı şeklinde. İnternete baktım biraz korktum açıkçası pudental sinir sıkışması vs biseyler yazıyordu sizce o sırada bı hasar almismidir vücudum veya şuan neden ağrıyor yardımcı olursanız sevinirim
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Merhaba kardesim, Hasar almışmidir zannetmiyorum ama yinede bir penil doppler cektirirsen iyi olur. Bromelaini aç alırsan daha iyi fayda sonuçta ananas özüdür ilaç değil.
ekeskin
Hastalık Başlangıç Yılı: 2006

Mesaj gönderen ekeskin »

Herkese Selam ,

4 yıllık bir yasam , gidilmeyen urolog ve icilmeyen ilac ve de bitkisel sular..ama gecmeyen illet kronik prostatit..
ta ki , Korhan Hoca ile tanısana kadar..asagida linkini koydum , 5 ay once tanıstım ve uzun zamandir gecmeyen agrılar sızılar onemli olcude azaldi..
tedavıye devam ediyorum..insallah kurtulucammm

yıllardır prostatıtsın dediler ama ben de anismus cıktı ve alenen ayni semtomlara neden olan bir makat kası spazmi..

https://www.youtube.com/watch?v=vL82OoTdrrs