tetradox yazdı: ↑04.12.2024 - 20:14
KroKronik yazdı: ↑30.11.2024 - 22:45
Ben vücut geliştirme sporcusuydum. Dirseklerimde ağırlık kaldırma ile alakalı sorunlar mevcuttu. Şiddetli bir travma yaşadım. O gün o bölgeden lökosit alsan muhtemelen sayamazdın. Zamanla bu devam etti ve golfçü dirseği olarak devam etti süreç. Sürekli olarak inflamasyon vardı ve sporu bıraktım bölgeyi kullanmadım. Bazen inflamasyon giderici brufen vs aldım o kadar ama çok nadir. Dirseklik kullandım hareketi minimize ettim. İyileşti.
Lökosit bakteri değildir vücudun enfeksiyona karşı savunma hücresidir. Gergin olan kaslar prostata baskı yapıyor bölgede sorun yaratıyor ve savunma hücreleri de bölgeye aktarılıyor.
Hiçbir tedavi almadan sıcakta iyileşen soğukta kötüleşen şey nasıl kassal olmaz? Yürürken geçip yatarken gelen belirti nasıl kassal olmaz? Başka bir şeye odaklandığında hissetmediğin ama düşündüğünde gelen belirti nasıl kassal olmaz? Esneme yapınca geçen ağrı ve idrar sorunu nasıl kassal olmaz?
Boğazında bir enfeksiyon varken sıcak ortama girince ağrısı azalıyor mu? Yürürken daha mı hafif oluyor? Düşününce daha mı çok ağrıyor? Boğazını ya da ağzını açarak esneyince geçiyor mu?
Aynen öyle. Ve burada kendi cikarimlarimiza degil bilimin en son ki verileri olan, "Bu hastalik %90 nanbakteriyel ve bir kismi da pelvik taban disfonksiyonudur" bilimsel sonuclarina guvenmeliyiz.
Bilim demis %90i nonbakteriyel. Biz daha ne konusuyoruz.
Katılıyorum, prostata çok yukleniyoruz gibime geldi benimde. Tabi herkeste durum farklı olabilir, semptomlar farklı olabilir. Bakteriyel kaynaklı olabilir. Ama çoğu kişi cpps.
Kendimden örnek veriyorum; anüs kasları gergin, son kalan idrarı atmak için kasılan kasilan kaslar gergin, işlevsiz. Ağır bir kas tahribatı var. Enfeksiyon geçirdim evet ama bu prostat enfeksiyonu değil, uriner sistem yolu enfeksiyonu. Kalan kas tahribatıda işeme ve ağrı semptomlarına yol açıyor.
Enfeksiyonel bulgunuz yok ise, lökosit 10 unun altindaysa özellikle, kaslara yönelin arkadaşlar, erkek sağlığından anlayan iyi bir fizyoterapist size gereken yardımı yapacaktır.
Bu arada prostat ile ilgili olan bütün tahlilleri yaptırın, MR, kan tahlili idrar tahlili, prostat sıvısı kontrolü, psa değeri. Eğer bunlar normal ise kaslara odaklanın.