Avni hocam hakkında bir pratisyen doktor olarak görüşlerim
Avni hocam hakkında bir pratisyen doktor olarak görüşlerim
Herkese iyi günler diliyorum yıllardır varolan şikayetlerim ve geçirdiğim ameliyatlar tam tanının koyulamaması ile yıllardır uğraşmaktayım başımdan geçen serüvenler ve doktor görüşlerimi profilime girip yazılarımdan bulabilirsiniz. Avni hocamızı Kadir abi tavsiyesinde ,bir görüş almak için randevu aldım açıkcası durumum o kadar karışıktı ki umudum kırılmıştı ben kendim yeni mezun bir doktor olarak her saat başı düşünüyorum araştırmalar sayısız makalaler okuyorum ama kesin bir netice alamadım bazı şeyleri iyileştirebildim ama kesin bu hastalığım var diyemedim yıllarca kafamda onlarca teoriler kurdum fakat tecrübem olmadığı için maalesef teorik bilgimle pratiğimi birleştiremedim ankaranın sayılı universitelerinde maalesef bir çözüm bulamadım özel hastaneler ve kendi üniversitemde dahil, burda herhangi bir hocamızı ve uzmanlarımızı suçlayamam kısıtlı bir sürede sadece belli toplumda çok görülen hastalıklara bakılabilir teşhis koyulabilir diğeri için çok özel bir şekilde bir hastaya 2 saat ayırman ve takip etmen lazım gelgelim avni hocamıza kendisinin yeri bir işhanında bir dairede gerçekten güzel samimi bir yer yapmış gösterişten uzak gerekli aletlerin olduğu güzel bir klinik olmuş ama konumu biraz şüpheye düşürüyor iş hanı olması dolayısıyla avni hocaya doktor olduğumu belirtmedim biraz sohbet edince kendisi sordu ne iş yaptığımı (muhtemelen biraz terimsel ifadeleri fazla kullandım)sonrasında çok samimi bir şekilde hangi yöntemleri ve hasta öyküsü protokolünü anlatıp sorular sordu resmen şaşıp kaldım o kadar güncel makaleler ve çalışmaları derleyip mükemmel bir protokol oluşturmuş bundan sonra hep merak ettiğim ultrasonu bana anlattı benim gösterdiğim sonuçlar üroflowlar basınç akım çalışmalarını ders anlatır gibi anlattı ki bilgisini gerçekten karşısında kim varsa o seviyeye indirip anlatması çok hoşuma gitti burada şöyle bir bilgi vereyim bizim üniversitemizdeki doçent ve profların böyle bilgileri yok tamamen belli alanlarda terimsel olarak ezbersel çalışmalar yapıyorlar neyse daha sonrasında işinin en profesyonel olduğu kısımda sıvı alma işlemine geldik hocamız bana pelvik tabanın gergin olduğunu prostata spesifik bir ağrım olmadığını belirtti ama o esnada her tarafta bir ağrı vardı prostat masajını çok tecrübeli bir şekilde aldı sayısız doktor çok az getirebilmişti avni hocam perhiz yapmama rağmen tek seferde getirdi sonra mikroskopa beraber geçtik arkadaşlar çok teknik olarak anlattı bana gösterdi yani o kadar mütevazi mükemmel bir kişilikki avni hocanın bilgileri benim üniversitemdeki hocaların yarısında yok birebir ders ve çalışmalarım olduğu çoğuyla neyse öneriler ve tedaviler önerdi aşırı aktif mesane ve pelvik tabanımla ilgili ,çok beğendim kendisini ve mütevazi kişiliğini ve bir o kadar inanılmaz bilgilerini .forumda çok yorumlar okudum avni hocayla ilgili yüzde 90 çok beğenildi fakat bazı arkadaşlar çözüme ulaştırmıyor ilaç vermiyor yazmış benim kendi görüşüm şu yönde avni hoca kanıta dayalı bir prensip benimsemiş biraz ampirik tedavilere karşı anladığım kadarıyla verdiği diğer öneriler emin olun ilaçlardan daha etkili ilaçları bizim halkımız asıl kurtarıcı olarak görüyor ama asıl olay bence yaşam tarzı ve beslenmedir arkadaşlar forumdaki arkadaşlara faydalı olması dileğiyle bir doktor ve aynı zamanda hasta olarak bakış açımı yazdım oradan çıktığımda gözlerim doldu bir gün umarım ben de avni hocam alçak gönüllüğünde ve bilgisinde bir ürolog olurum diye hayallerim bu yönde.kadir abi ve avni hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum…
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Re: Avni hocam hakkında bir pratisyen doktor olarak görüşlerim
Selamlar hocam peki sizin şuanki şikayetleriniz nedir , lökositiniz kaç geldi ?
Sürekli idrar hissi sık idrar mesanede huzursuzluk hissiyenicezseni yazdı: ↑31.10.2024 - 21:15 Selamlar hocam peki sizin şuanki şikayetleriniz nedir , lökositiniz kaç geldi ?
Lökosit yoktu sahada genel olarak 1 tane bulabildik
-
yenicezseni
Anliyorum , gecmis olsun .
Başlığa yazdım yeterli bence
Hocanın ne anlattığını ne gibi tavsiyeler verdiğinden bahsetseniz keşke
Bunlar çok güzel ama prostattaki bakteriler tatlı sözle ölmüyor maalesef. Hocamız kimseye antibiyotik yazmıyor, bakterisi olan adama fayda etmiyor.
Avni uysal hocadan en iyi şekilde fayda görmek isteyen kardeşler, hocada lökosit sayımı ve kültür yaptırıp sonucuna göre enfeksiyon doktoruyla ilerleyebilirsiniz.
-
yenicezseni
Buna da şükür hocam bence en azindan .Bu işlemleri 2kye yapan doktor var en azından .Kaldı ki hastalikla ilgilenen kaç tane doktor var ki zaten ...
Orası bambaşka bir mesela kardeşim ama hocaya 2k vermekle kalmıyorsun ki oradan çıkıp antibiyotik alabilmek için başja bir hocayada en az 2k vermek zornda kalıyorsun ne anladım bu iştenyenicezseni yazdı: ↑01.11.2024 - 13:30 Buna da şükür hocam bence en azindan .Bu işlemleri 2kye yapan doktor var en azından .Kaldı ki hastalikla ilgilenen kaç tane doktor var ki zaten ...
-
yenicezseni
Hocam devletteki enfeksiyoncu da yazmaz mi peki gitsek istedigimiz ilaçları ?
İllaki yazan vardır araştırmak gerekiyor ama genelde çok üstten davranıyor ilgilenmiyorlar.Araştırma hastanelerinin proflarında şans denenebilir o da yine tutmazsa vakit ve nakit kaybı. Cinsel hastalıklarla ilgilenen enfeksiyoncuya kalıyor yine iş. Birde işin kötü yanı diyelim ki bakteri üretemedin ama lökositin yüksek diyelim o zaman komedi başlıyor çünkü daha ben lökositin yüksek diye antibiyotik yazan bir kaç hoca dışında kimseyi duymadımyenicezseni yazdı: ↑01.11.2024 - 13:43 Hocam devletteki enfeksiyoncu da yazmaz mi peki gitsek istedigimiz ilaçları ?
-
yenicezseni
-
Abdullahergn
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2022
Arkadaşlar,Avni Hoca'da lökosit saydırdıktan sonra;
1-) Prostat sıvısından kültür yaptıracağımız lab,Avni Hoca'nın yerine ne kadarlık mesafede? Lab'ın adı ne,google'da bulamadım.
2-) Lab'da sonuçlar ne zaman çıkıyor?
3-) Muayene+Lab'a örnek götürülmesi derken,max ne kadar zaman ayırmam gerekir? İl dışından gideceğim için soruyorum.
4-) Lab'a örneği verdikten sonra,sonuçlar e-nabıza düşüyor mu? Düşüyorsa,daha sonra hoca ile iletişim kurup sonuçları yorumlatabilir miyiz?
6-) Lab,ne kadar ücret alıyor?
7-) Avni Hoca,fizik tedavi tavsiye ediyor mu,birilerini öneriyor mu bu hususta?
1-) Prostat sıvısından kültür yaptıracağımız lab,Avni Hoca'nın yerine ne kadarlık mesafede? Lab'ın adı ne,google'da bulamadım.
3-) Muayene+Lab'a örnek götürülmesi derken,max ne kadar zaman ayırmam gerekir? İl dışından gideceğim için soruyorum.
4-) Lab'a örneği verdikten sonra,sonuçlar e-nabıza düşüyor mu? Düşüyorsa,daha sonra hoca ile iletişim kurup sonuçları yorumlatabilir miyiz?
-
Abdullahergn
Hocam inflamasyon varsa,kesinlikle dediğiniz gibi ama inflamasyon olmadan da,yanlış mastürbasyonlar veya farklı gerekçelerle,pelvik tabanda sıkıntılar meydana gelebiliyor.İnsect yazdı: ↑01.11.2024 - 14:28Kardeşim yakın zamanda fizik tedaviye de gittim bir seans aldım anal muayene etti parmakla pelvik kasları spazmı aldı 1-2 gün iyi oldum geri aynı ilk öncelik prostattaki enflamasyonu bitirmekAbdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:25 Arkadaşlar,Avni Hoca'da lökosit saydırdıktan sonra;
3-) Lab,ne kadar ücret alıyor?
4-) Avni Hoca,fizik tedavi tavsiye ediyor mu,birilerini öneriyor mu bu hususta?
-
Abdullahergn
Aynen hocam.Çok kişi var burada da böyle.Benim gibi hiç cinsel ilişki yaşamayıp da hem cinsellikle hem de idrarla ilgili sorunlar yaşıyor millet.Bence ya ejakulasyonu engellediğimiz için bakteriler prostata gitti,ya bakteriyle alakası yok tamamen bu alışkanlıklar nedeniyle prostat iltihaplandı,ya da pelvik taban kasları ve sinirleri hasarlandı.Mesela geçenlerde tırnağımı keserken,yanındaki ufak et parçasını da kestim,netice olarak iltihaplanıp dolama oldu.Bakteri almadım,sadece et kötü yerde çıkmıştı,orayı irrite etmiş oldum.Keza romatoid artrit gibi hastalıklarda bakteri olmuyor ama eklemlerde iltihap oluyor mesela.Velhasıl kelam Kadir Bey'in de dediği gibi öncelikle lökosit,kültür v.s bakılmalı,sonrasında da ilk öncelik bence fizik tedavi olmalı.İnsect yazdı: ↑01.11.2024 - 14:33Zaten bakma bu hastalıpın en büyük sebebi mastürbasyon millet grup yapıyor o onun ağzına o onun burnunan hiçbirşey olmuyor abi kudursakta mastürbasyonu bırakmak lazımAbdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:29Hocam inflamasyon varsa,kesinlikle dediğiniz gibi ama inflamasyon olmadan da,yanlış mastürbasyonlar veya farklı gerekçelerle,pelvik tabanda sıkıntılar meydana gelebiliyor.
-
yenicezseni
Kesinlikle katiliyorum .Şahsen bende ilişki olmasina rağmen ( korunmalı) ben cinsel yoldan kaptigimi dusunmuyorum bu hastaligi .Maalesef çok yoğun bir travmatik mastürbasyon geçmişim vardı.
Benim geçmişim sizinki ile farklı olabilir bu yüzden tavsiyelerini yazmadım benim burada baktığım kısım inanılmaz mantıklı yaklaşıyor size şu tavsiye vereyim bir insanın immun sistemi düşük değilse o sıvıdan mikroskop ile bakıp lökosit görmek ve hastanın geçmişi ile ilgili birleştirmek bizi sonuca götürür lokosit yoksa bu yaptığımız ileri testlerin gerekliliği maalesef yok antibiyotik konusunda hastane dışında çalıştığı için hocamız antibiyotik yazmamış olabilir o kısmını bilemiyorum ama bir şüpheli bir durum varsa yazılması gerekli tabiki ama şunu da unutmayın arkadaşlar bu hastalık psikoloji ve yaşam tarzı değişiklikleri ile süreçle zamanla düzelecek bundan şüpheniz olmasın
Bana fizik tedavi önerdi gerekçelerini açıkladı çünkü gerçekten muayene esnasında prostata dokunmadan her yerinde ağrı hissediyordum ve çok sıkıydı kaslarım .Abdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:25 Arkadaşlar,Avni Hoca'da lökosit saydırdıktan sonra;
-
Abdullahergn
Teşekkür ederim hocam sağ olunhorsel yazdı: ↑01.11.2024 - 15:59Benim geçmişim sizinki ile farklı olabilir bu yüzden tavsiyelerini yazmadım benim burada baktığım kısım inanılmaz mantıklı yaklaşıyor size şu tavsiye vereyim bir insanın immun sistemi düşük değilse o sıvıdan mikroskop ile bakıp lökosit görmek ve hastanın geçmişi ile ilgili birleştirmek bizi sonuca götürür lokosit yoksa bu yaptığımız ileri testlerin gerekliliği maalesef yok antibiyotik konusunda hastane dışında çalıştığı için hocamız antibiyotik yazmamış olabilir o kısmını bilemiyorum ama bir şüpheli bir durum varsa yazılması gerekli tabiki ama şunu da unutmayın arkadaşlar bu hastalık psikoloji ve yaşam tarzı değişiklikleri ile süreçle zamanla düzelecek bundan şüpheniz olmasın
Evet buna katılıyorum benim sorunum şuanlık prostat değil gibi o yüzden ftr alanına giriyorum dedimİnsect yazdı: ↑01.11.2024 - 16:48Daha 1 hafta önce hem sıvı verdim hemde pelvik terapi aldım anal yoldan sana şöyle söyliyim prostattaki enflamasyonu enfeksiyonu bitirmeden en kral pelvik rehabilitasyonu al bişey değişmezhorsel yazdı: ↑01.11.2024 - 16:03Bana fizik tedavi önerdi gerekçelerini açıkladı çünkü gerçekten muayene esnasında prostata dokunmadan her yerinde ağrı hissediyordum ve çok sıkıydı kaslarım .Abdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:25 Arkadaşlar,Avni Hoca'da lökosit saydırdıktan sonra;
Prostta bastığı zaman diğer yerlerden farklı bir ağrı hissetmedim hatta daha azdı ikinci olarak sıvı alıp cam lamda baktık lokosit yoktu coğu sahada bu iki değerli muayene bulgusunu hiçe sayamayız diye düşünüyorum insect