Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle herkese acil şifalar dilerim. 1.5 yıldan sonra nüks yaşadığım için tekrar pcr testi vereceğim. Antalya Eğitim Araştırma ve Synevo arasında kararsız kaldım. Forumda Synevo tavsiye edilmiş bazı başlıklarda ancak bir kez daha teyit etmek istedim. Antalya'da yaşayan dostlar varsa tavsiyelere açığım.
PCR Testi Hakkında Tavsiye
Re: PCR Testi Hakkında Tavsiye
Kral bi çok yeri denedim 100. Yılda dolu lab zaten synevo hem ucuz daha ilgililer orda bir ibrahim bey var aklına takılan soru olursa direk sor uzun uzun açıklıyor Medilaya kültür testi verdim tanesine 1400 tl aldılar bir kültüre synevoda 478 tl gibi birşeydi şimdi olsa olsa 550 tl felandır bence synevoya git farklı birşey yapmıyorlar zaten hastalık insanın psikolojisini bozuyor bide cebinden olmaattalos yazdı: ↑02.09.2024 - 01:47 Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle herkese acil şifalar dilerim. 1.5 yıldan sonra nüks yaşadığım için tekrar pcr testi vereceğim. Antalya Eğitim Araştırma ve Synevo arasında kararsız kaldım. Forumda Synevo tavsiye edilmiş bazı başlıklarda ancak bir kez daha teyit etmek istedim. Antalya'da yaşayan dostlar varsa tavsiyelere açığım.
Tabiki synevo hem ucuz hem guvenilir ah bu sehirde dogru düzgün slvl getirebilen hatta mikroskopta dire lökosit incelemesi yapan dr bulabilseydik ... Siz bulirsaniz bizleri de bilgilendirin lütfen.
Teşekkürler Hocam. Akdeniz Şifa'da da 12 li panel yapıyorlarmış ama Synevo'ya daha bir güvendim niyeyse. Dediğin gibi İbrahim Bey baya hakim konulara.53535353 yazdı: ↑02.09.2024 - 20:26Kral bi çok yeri denedim 100. Yılda dolu lab zaten synevo hem ucuz daha ilgililer orda bir ibrahim bey var aklına takılan soru olursa direk sor uzun uzun açıklıyor Medilaya kültür testi verdim tanesine 1400 tl aldılar bir kültüre synevoda 478 tl gibi birşeydi şimdi olsa olsa 550 tl felandır bence synevoya git farklı birşey yapmıyorlar zaten hastalık insanın psikolojisini bozuyor bide cebinden olmaattalos yazdı: ↑02.09.2024 - 01:47 Sevgili arkadaşlar,
PCR testleri sadece düzen laboratuvar gibi lablarda mı yapılıyor? Yoksa devlet veya özel hastanelerde de yapılıyor mu? Ankaradayım. Özel sağlık sigortası var en azından özel hastanelerde yapılanları yaptırayım diyorum.
Selamlar
Devlet bilmiyorum ama özel hastanelerde yapılıyor
Tamamlayıcı sağlık sigortası bendede var malesef kültür ve pcr karşılamıyor sadece idrar kültürü prostat mr ı gibi şeyleri karşılıyor tabi bide muayene ücretini bildiğin gibi
PCR testi, kültürü kapsıyor mu? Yani PCR testinden pozitif çıkan patojene göre kültür ve antibiyogram yaptırsak daha mantıklı olmaz mı? Örneğin PCR testinde geniş panelde mycoplasma, candida, ureaplasma, chlamvdia gibi patojenlere bakılıyor. Bu testi yaptırmışken bir de kültüre gerek var mı?
PCR ile kültürün farkı nedir? Teşekkürler
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Pcr de bakterinin Dna sı aranır,antibiyotik duyarlılığı belirleme yöntemi ( Antibiogram) yapma imkanı yoktur.juliet yazdı: ↑21.06.2025 - 01:00 PCR testi, kültürü kapsıyor mu? Yani PCR testinden pozitif çıkan patojene göre kültür ve antibiyogram yaptırsak daha mantıklı olmaz mı? Örneğin PCR testinde geniş panelde mycoplasma, candida, ureaplasma, chlamvdia gibi patojenlere bakılıyor. Bu testi yaptırmışken bir de kültüre gerek var mı?
Kültürde ise önce bakteri üretilir ve antibiogramı yapılır.Hangi antibiyotiği kullanmanız gerektiği tespit edilir.