Tedavi ve Büyük Tuvalet (Abdest) Sonrası İdrara Sıkışmışlık Hissi ve Pelvik Huzursuzluk! Nedeni Yardım?
Tedavi ve Büyük Tuvalet (Abdest) Sonrası İdrara Sıkışmışlık Hissi ve Pelvik Huzursuzluk! Nedeni Yardım?
Herkese merhabalar arkadaşlar. Ureaplazma ve Mikoplazma ve ona bağlı geliştiği düşünülen prostatit teşhisleri sonrası Minosiklin ve Azitro içeren 1.5 aylık antibiyotik tedavimi, Saw Palmetto (Solgar), Probiyotik (Enterogermina), Dexpass (50'lik deksketoprofen) ve Quercetin Complex (Solgar) destekleriyle birlikte, mastürbasyonu yaklaşık 5 günde bire indirerek tamamladım. Deksketoprofen ve besin takviyelerine halen devam ediyorum. Gerçekten neredeyse tüm semptomlarda ciddi bir gerileme oldu ve gün içinde neredeyse hiç rahatsızlık hissetmiyorum (Sert taş zeminlerde uzun süre oturmadığım sürece). Ancak bir problemim hala devam ediyor: Büyük tuvaletimi yapıp (ki yaparken bir zorlanma ya da rahatsızlık hissetmiyorum) kalktıktan bir süre sonra (başlarda 2-3 saatti, şimdi 1 saate yakın indi) idrara sıkışmış hissediyorum, daha doğrusu bu his geri geliyor ve kasıklarımın üstünde de zaman zaman kısa süreli bir gerginlik hissi oluyor. Bunu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Çözen var mıdır ya da bu zamanla geçen bir belirti midir? Benim endişem pelvik kasların zarar görmüş olması ve bu durumun kronikleşmesi... Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, herkese geçmiş olsun.
Re: Tedavi ve Büyük Tuvalet (Abdest) Sonrası İdrara Sıkışmışlık Hissi ve Pelvik Huzursuzluk! Nedeni Yardım?
Aynısı bende de oluyor .Kesin sebebini bilmemekle birlikte öğrendiğim akla yatkın en mantıklı acıklama dışkılama esnasında prostata baskı olması.Kabız ol yada olma olursan daha da fazla hissedersin.Sonucta asıl prostat inflamasyonlu olduğundan her türlü etkileniyor.Boğazın şişken yediğin herhangi birşey yumuşak dahi olsa yutmakta zorlanırsın ya prostatta inflamasyonlu oldğu için her türlü etkileniyor.Kabızsan daha da cok etkilenirsin.Uyarılan prostat çevresindeki kasları ve sinirleride uyarıyor.
2.ciside makat kası ile ilgili olabilir.Dışkılamadan sonra kasılı kalmaya devam edince bağlı olduğu her organı etkiliyor.Pelvik bölge çok karışık bir yapıda organlar ortak kas ve sinirlere bağlı domino taşı gibi makattan bi kasılıyor mesane de prostatta huzursuluk oluyor.
@Kadir abim daha güzel açıklarsa bilgileniriz
2.ciside makat kası ile ilgili olabilir.Dışkılamadan sonra kasılı kalmaya devam edince bağlı olduğu her organı etkiliyor.Pelvik bölge çok karışık bir yapıda organlar ortak kas ve sinirlere bağlı domino taşı gibi makattan bi kasılıyor mesane de prostatta huzursuluk oluyor.
@Kadir abim daha güzel açıklarsa bilgileniriz
Re: Tedavi ve Büyük Tuvalet (Abdest) Sonrası İdrara Sıkışmışlık Hissi ve Pelvik Huzursuzluk! Nedeni Yardım?
Bahsettiğin şey tek problemim hatta böyle başladı tüm her şey. Birgün Büyük abdestte girip çıktım sonrasında idrarım olduğunu hissettim sıkıştığımı. Tekrar girdim bişey yoktu. Geçer herhalde dedim ama devam etti. Büyük abdestten sonra 45-50 dk benimde aynı şekilde bir sıkışıklık hissim var. Ama normal zamanda da idrar hissi hiç geçmiyor sadece büyük abdestteki gibi sıkıştırma yok sadece his var. Ben sinirlerin hassas olduğunu bu sebeple de büyük abdest sırasında fazla uyarıldığı için bu hissi verdiğini düşünüyorum. Yine diğer arkadaşın belirttiği gibi inflamasyon kaynaklı olabilir. Çünkü lökositim ve bakteriyel durumum yok. O yüzden doku hasarı veya iltihap bu şekilde belirtilere sahip olabilir.
Hocam prostat şiş ve hasarlı olduğu için büyük tuvalet sırasında arkadan baskı oluyor o da idrara tekrar sıkıştırıyor. Prostat küçüldükçe iyileşiyor. Yalnız kişisel tavsiyem dexpassı bırakmanız ve prostatı gözlemelemeniz. Prostat çok şişiyor mu enfeksiyon devam ediyor mu daha iyi anlarsınız ona göre antibiyotik tedavisi gerekiyorsa almaya devam edersiniz.memoo yazdı: ↑26.08.2024 - 14:16 Herkese merhabalar arkadaşlar. Ureaplazma ve Mikoplazma ve ona bağlı geliştiği düşünülen prostatit teşhisleri sonrası Minosiklin ve Azitro içeren 1.5 aylık antibiyotik tedavimi, Saw Palmetto (Solgar), Probiyotik (Enterogermina), Dexpass (50'lik deksketoprofen) ve Quercetin Complex (Solgar) destekleriyle birlikte, mastürbasyonu yaklaşık 5 günde bire indirerek tamamladım. Deksketoprofen ve besin takviyelerine halen devam ediyorum. Gerçekten neredeyse tüm semptomlarda ciddi bir gerileme oldu ve gün içinde neredeyse hiç rahatsızlık hissetmiyorum (Sert taş zeminlerde uzun süre oturmadığım sürece). Ancak bir problemim hala devam ediyor: Büyük tuvaletimi yapıp (ki yaparken bir zorlanma ya da rahatsızlık hissetmiyorum) kalktıktan bir süre sonra (başlarda 2-3 saatti, şimdi 1 saate yakın indi) idrara sıkışmış hissediyorum, daha doğrusu bu his geri geliyor ve kasıklarımın üstünde de zaman zaman kısa süreli bir gerginlik hissi oluyor. Bunu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Çözen var mıdır ya da bu zamanla geçen bir belirti midir? Benim endişem pelvik kasların zarar görmüş olması ve bu durumun kronikleşmesi... Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, herkese geçmiş olsun.
Prostat nasıl küçülüyor sonrasında anlamadım. Her tuvaletten sonra şişip geriye küçülüyor mu ? Bu çok mantıklı gelmediye22 yazdı: ↑26.08.2024 - 18:17Hocam prostat şiş ve hasarlı olduğu için büyük tuvalet sırasında arkadan baskı oluyor o da idrara tekrar sıkıştırıyor. Prostat küçüldükçe iyileşiyor. Yalnız kişisel tavsiyem dexpassı bırakmanız ve prostatı gözlemelemeniz. Prostat çok şişiyor mu enfeksiyon devam ediyor mu daha iyi anlarsınız ona göre antibiyotik tedavisi gerekiyorsa almaya devam edersiniz.memoo yazdı: ↑26.08.2024 - 14:16 Herkese merhabalar arkadaşlar. Ureaplazma ve Mikoplazma ve ona bağlı geliştiği düşünülen prostatit teşhisleri sonrası Minosiklin ve Azitro içeren 1.5 aylık antibiyotik tedavimi, Saw Palmetto (Solgar), Probiyotik (Enterogermina), Dexpass (50'lik deksketoprofen) ve Quercetin Complex (Solgar) destekleriyle birlikte, mastürbasyonu yaklaşık 5 günde bire indirerek tamamladım. Deksketoprofen ve besin takviyelerine halen devam ediyorum. Gerçekten neredeyse tüm semptomlarda ciddi bir gerileme oldu ve gün içinde neredeyse hiç rahatsızlık hissetmiyorum (Sert taş zeminlerde uzun süre oturmadığım sürece). Ancak bir problemim hala devam ediyor: Büyük tuvaletimi yapıp (ki yaparken bir zorlanma ya da rahatsızlık hissetmiyorum) kalktıktan bir süre sonra (başlarda 2-3 saatti, şimdi 1 saate yakın indi) idrara sıkışmış hissediyorum, daha doğrusu bu his geri geliyor ve kasıklarımın üstünde de zaman zaman kısa süreli bir gerginlik hissi oluyor. Bunu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Çözen var mıdır ya da bu zamanla geçen bir belirti midir? Benim endişem pelvik kasların zarar görmüş olması ve bu durumun kronikleşmesi... Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, herkese geçmiş olsun.
Prostat iyileştikçe küçülüyor yazmak yerine tersini yazmışım..alanyali yazdı: ↑26.08.2024 - 18:43Prostat nasıl küçülüyor sonrasında anlamadım. Her tuvaletten sonra şişip geriye küçülüyor mu ? Bu çok mantıklı gelmediye22 yazdı: ↑26.08.2024 - 18:17Hocam prostat şiş ve hasarlı olduğu için büyük tuvalet sırasında arkadan baskı oluyor o da idrara tekrar sıkıştırıyor. Prostat küçüldükçe iyileşiyor. Yalnız kişisel tavsiyem dexpassı bırakmanız ve prostatı gözlemelemeniz. Prostat çok şişiyor mu enfeksiyon devam ediyor mu daha iyi anlarsınız ona göre antibiyotik tedavisi gerekiyorsa almaya devam edersiniz.memoo yazdı: ↑26.08.2024 - 14:16 Herkese merhabalar arkadaşlar. Ureaplazma ve Mikoplazma ve ona bağlı geliştiği düşünülen prostatit teşhisleri sonrası Minosiklin ve Azitro içeren 1.5 aylık antibiyotik tedavimi, Saw Palmetto (Solgar), Probiyotik (Enterogermina), Dexpass (50'lik deksketoprofen) ve Quercetin Complex (Solgar) destekleriyle birlikte, mastürbasyonu yaklaşık 5 günde bire indirerek tamamladım. Deksketoprofen ve besin takviyelerine halen devam ediyorum. Gerçekten neredeyse tüm semptomlarda ciddi bir gerileme oldu ve gün içinde neredeyse hiç rahatsızlık hissetmiyorum (Sert taş zeminlerde uzun süre oturmadığım sürece). Ancak bir problemim hala devam ediyor: Büyük tuvaletimi yapıp (ki yaparken bir zorlanma ya da rahatsızlık hissetmiyorum) kalktıktan bir süre sonra (başlarda 2-3 saatti, şimdi 1 saate yakın indi) idrara sıkışmış hissediyorum, daha doğrusu bu his geri geliyor ve kasıklarımın üstünde de zaman zaman kısa süreli bir gerginlik hissi oluyor. Bunu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Çözen var mıdır ya da bu zamanla geçen bir belirti midir? Benim endişem pelvik kasların zarar görmüş olması ve bu durumun kronikleşmesi... Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, herkese geçmiş olsun.
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Peki bundan kurtulan, ya da iyileştikçe geçen oldu mu? Senin zamanla geçti mi mesela @ye22?
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Bunlar inflamasyon süreci ile ilgili klasik semptomların içinde olan belirtilerdir.
Kalıcı değil geçicidir.
Kalıcı değil geçicidir.
@ymnbeyy gazla ilgili hiç bir sıkıntı yok neyseki, normalde de gün içinde neredeyse geçti zaten idrar hissi bir büyük tuvalet sonrası 1 saat falan devam edebiliyor... @kadir abi teşekkürler cevabın için, inşallah kalıcı olmadan geçer dediğin gibi.
-
karakedi34
Arkadaşlar progresif kas gevşetme tekniklerini öneririm. Bana çok iyi geliyor.