Masajın etkisi ne zaman görülür

Hastalığın sebep olduğu belirti ve yakınmalara ait soru ve görüşlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
abant
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Masajın etkisi ne zaman görülür

Mesaj gönderen abant »

Arkadaşlar selamlar eski üyeliğe giremedim buradan yazıyorum ilk mesajım olunca yeni hasta değilim. Masajın etkisini görenler olduğunu okudum bende hiç denememiştim ve denemeye karar verdim. İlk masajım yapılmıştı bugün 3 gün aradan sonra tekrar masaja gideceğim 2.masajım olacak. Doktor masajdan sonra rahatlama olur demişti ancak geçici de olsa bi rahatlama görmedim. Bugün 2.ye gidip tekrar bir duruma bakacağım. Ama bu masajı yapıp etkisini ne zamandan beri gördüğünüzü merak ettim. Her masajdan sonra geçici de olsa rahatlama olması gerekir mi yoksa girdiği çıktığı aynı olup 4-5 masajdan sonra rahatlayanlar da oldu mu ?
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Re: Masajın etkisi ne zaman görülür

Mesaj gönderen red »

Rahatlama olması İçin masaj esnasında bolca sıvı gelmesi gerekir.
Yeterince sıvı gelmezse rahatlama olmayabilir.
ye22
Hastalık Başlangıç Yılı: 2017

Mesaj gönderen ye22 »

abant yazdı: 23.08.2024 - 12:13 Arkadaşlar selamlar eski üyeliğe giremedim buradan yazıyorum ilk mesajım olunca yeni hasta değilim. Masajın etkisini görenler olduğunu okudum bende hiç denememiştim ve denemeye karar verdim. İlk masajım yapılmıştı bugün 3 gün aradan sonra tekrar masaja gideceğim 2.masajım olacak. Doktor masajdan sonra rahatlama olur demişti ancak geçici de olsa bi rahatlama görmedim. Bugün 2.ye gidip tekrar bir duruma bakacağım. Ama bu masajı yapıp etkisini ne zamandan beri gördüğünüzü merak ettim. Her masajdan sonra geçici de olsa rahatlama olması gerekir mi yoksa girdiği çıktığı aynı olup 4-5 masajdan sonra rahatlayanlar da oldu mu ?
Kesinlikle iyi bir işlem ancak dengeli olması gerekiyor. Bence antibiyotiksiz yapılmamalı. Antibiyotik kullanılırken de şahsi görüşüm 4-5 masaj bence çok fazla, abseyi boşaltsada yarayı daha çok açıp iyileşmeyi daha güçleştiriyor, sonra tekrar dolduruyor. Antibiyotik dönemin 1 veya 2 defa geçmemek gerekiyor bence.
isogu06

Mesaj gönderen isogu06 »

Prostat masajı herkeste aynı etkiyi göstermiyor maalesef. Kimine çok iyi geliyor kimini daha kötü yapıyor. Masaj beni kötü etkiliyor örneğin masajdan sonra idrar problemim daha da arttı
abant

Mesaj gönderen abant »

isogu06 yazdı: 23.08.2024 - 14:56 Prostat masajı herkeste aynı etkiyi göstermiyor maalesef. Kimine çok iyi geliyor kimini daha kötü yapıyor. Masaj beni kötü etkiliyor örneğin masajdan sonra idrar problemim daha da arttı
Bilinen bir yere mi yaptırmıştınız yoksa kendiniz mi ? Orana bakacak olursak sanırım %80 iyi yönde etkiliyor diyebilir miyiz. Bir de masaj idrar probleminizi nasıl artırıyordu geçici süreli mi kalıcı olarak mı
isogu06

Mesaj gönderen isogu06 »

abant yazdı: 23.08.2024 - 16:54
isogu06 yazdı: 23.08.2024 - 14:56 Prostat masajı herkeste aynı etkiyi göstermiyor maalesef. Kimine çok iyi geliyor kimini daha kötü yapıyor. Masaj beni kötü etkiliyor örneğin masajdan sonra idrar problemim daha da arttı
Bilinen bir yere mi yaptırmıştınız yoksa kendiniz mi ? Orana bakacak olursak sanırım %80 iyi yönde etkiliyor diyebilir miyiz. Bir de masaj idrar probleminizi nasıl artırıyordu geçici süreli mi kalıcı olarak mı
Bilinen bir yerdi. Oran olarak bir şey diyemem tabi ki. Gözlemlediğim ve okuduklarım kadarıyla masaj ağrı semptomları ön planda olan hastalara iyi geliyor sanırım. Benim bu hastalıkta çok fazla ağrı problemim yok. Asıl sorunum idrar ve cinsellik. Masajdan sonra idrara çıkmada zorluk ve debi düşüklüğü başladı. Sanki vücut idrar üretmemeye başladı. Öncesinde de sıkıntılıydı ama bu kadar değildi. Şu an kalıcı gibi görünüyor inşallah öyle değildir
abant

Mesaj gönderen abant »

isogu06 yazdı: 23.08.2024 - 17:09
Bilinen bir yerdi. Oran olarak bir şey diyemem tabi ki. Gözlemlediğim ve okuduklarım kadarıyla masaj ağrı semptomları ön planda olan hastalara iyi geliyor sanırım. Benim bu hastalıkta çok fazla ağrı problemim yok. Asıl sorunum idrar ve cinsellik. Masajdan sonra idrara çıkmada zorluk ve debi düşüklüğü başladı. Sanki vücut idrar üretmemeye başladı. Öncesinde de sıkıntılıydı ama bu kadar değildi. Şu an kalıcı gibi görünüyor inşallah öyle değildir
Bugün 2. masajına gittim. Doktora tam olarak nasıl eliyle hissettiğini bulduğunu sordum. Sağ tarafında bişey yok ama sol taraf belli dedi. Zaten ilk sağa bastırdı tatlı bir acı vardı sonra sola bastırdı asıl acıyı hissettim. Ağrı semptomum yok olmadı da hiç. İdrar problemlerim var benimde. Eğer iyi gelirse size haber veririm. Ama benim okuduklarım kadarıyla da masajın ağrı veya idrar gibi ayrışmasına gerek yok. Çünkü bu semptomlarda prostatın hangi alanında hasar olduğuna göre değişiyor diye biliyorum.

Konuyu güncellerken şunu sormak istiyorum. Çok fazla sıvı çıkmıyor 2-3 damla anca çıkıyor. İlla sıvı atması gerekir mi ? Çünkü bastırıyor hissediyorum yani ama sıvı pek gelmiyor.
rizasirman

Mesaj gönderen rizasirman »

İlk masajı kendim yapmıştım ve çok rahatlamıştım. Sonralarda doktora da çok yaptırdım. Bence de kesinlikle antibiyotik ile beraber yapılmalı. Kötü geldiği durumlar da yaşadım. Zaten masajın faydalı olduğu konusunda bilimsel bir sonuç yok. Bu hastalığa 1920lere kadar sadece masaj ile müdahale edildiğini okumuştum. Ordan kalan bir inanç sanırım.
abant

Mesaj gönderen abant »

rizasirman yazdı: 24.08.2024 - 13:13 İlk masajı kendim yapmıştım ve çok rahatlamıştım. Sonralarda doktora da çok yaptırdım. Bence de kesinlikle antibiyotik ile beraber yapılmalı. Kötü geldiği durumlar da yaşadım. Zaten masajın faydalı olduğu konusunda bilimsel bir sonuç yok. Bu hastalığa 1920lere kadar sadece masaj ile müdahale edildiğini okumuştum. Ordan kalan bir inanç sanırım.
Ne konuda rahatladınız ağrı konusunda mı ? Zaten yukarda arkadaşların söylediği ve doktorun belirttiğine göre ağrı semptomlarında rahatlık sağlıyor masajdan sonra ancak diğer problemler için sanırım tekrar tekrar yapılması lazım. Yuksrı da belirttiğim gibi sol tarafta asıl mevzu sağda bişey olmadığını söyledi. Eliyle hissedip bastırabiliyor ve dağıtmaya çalışıyor sanırım. Ağrı harici semptomlar için de biraz süreç içerisinde rahatlama yapacak sanırım. Oradan kalan bir inanç değilde tedavi yöntemi diyelim. Bu eskiden kaldıysa yerine ne geldi, eswt falan yapıyorlar ama o bundan riskli diye biliyorum.
rizasirman

abant yazdı: 24.08.2024 - 17:42
rizasirman yazdı: 24.08.2024 - 13:13 İlk masajı kendim yapmıştım ve çok rahatlamıştım. Sonralarda doktora da çok yaptırdım. Bence de kesinlikle antibiyotik ile beraber yapılmalı. Kötü geldiği durumlar da yaşadım. Zaten masajın faydalı olduğu konusunda bilimsel bir sonuç yok. Bu hastalığa 1920lere kadar sadece masaj ile müdahale edildiğini okumuştum. Ordan kalan bir inanç sanırım.
Ne konuda rahatladınız ağrı konusunda mı ? Zaten yukarda arkadaşların söylediği ve doktorun belirttiğine göre ağrı semptomlarında rahatlık sağlıyor masajdan sonra ancak diğer problemler için sanırım tekrar tekrar yapılması lazım. Yuksrı da belirttiğim gibi sol tarafta asıl mevzu sağda bişey olmadığını söyledi. Eliyle hissedip bastırabiliyor ve dağıtmaya çalışıyor sanırım. Ağrı harici semptomlar için de biraz süreç içerisinde rahatlama yapacak sanırım. Oradan kalan bir inanç değilde tedavi yöntemi diyelim. Bu eskiden kaldıysa yerine ne geldi, eswt falan yapıyorlar ama o bundan riskli diye biliyorum.
Evet ağrı konusunda rahatlamıştım. Her doktorun kendine göre bir yöntemi var anladığım kadarıyla. Bu arada kendim tekrar masaj yapıp ağrıları arttırdığı da oldu, sanırım içerideki apseleri patlattım tabi içeride ne olduğunu bilemiyoruz. Eswt daha risksiz bir tedavi diye biliyorum. Eswt de denedim, her eswt seansı sonunda masaj da yapılır. Eswt çok daha net bir şekilde rahatlatıyor ama yaptırdığınız gün biraz ağrı ve yorgunluk yapıyor. Ayrıca eswt prostat içinde oluşan kalsifikasyon taşlarını da kırabiliyor diye biliyorum.
abant

Mesaj gönderen abant »

Teşekkür ederim. Doktorumla eswt konusunda görüşeyim. Eğer daha hızlı çözüm olacaksa denemek isterim. Masaj sonrası bir değişiklik olmuyor çünkü
rizasirman

Maalesef bu hastalığa bir yöntem tek başına çözüm olmuyor. Eswt de aynı şekilde. Ben 6 seans yaptırmıştım ve yaklaşık 40gün boyunca iyiydim. Sonrasında hastalık tekrar nüksetti. Maaliyetli bir yöntem olduğu için de yaklaşık bir yıldır yeniden eswt yaptırmadım. Doktorlar 3 veya 6 ayda bir tekrar seans yapılmasını öneriyorlar. Hatta çok daha sık seans yapılmasını önerenler bile var. Bu sebeple Self eswt diye de bir cihaz var. Bu forumda kullanan faydasını gören var mı diye yazmıştım ama cevap alamadım. Doktorunuz önerse de maalesef bu yöntemde bütçe belirleyici bir kriter oluyor.
Abbasklcc
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen Abbasklcc »

Abicim son durum ne bendede idrar debi dusuk ayrica aynen yazdigin gibi vucut idrar uretmiyor sanki eskiden sabah kalkardim dakikalarca idrar yapardim simdi sabah kalkiyom 10 saniye surmuyor cilız bir sekilde ictigim su miktari ayni korkmaya basladim bobreklerdemi birsey var acaba mesanedemi var bendede hastaligin baslarinda tavanic ve masaj sonrasi olustu
Hasanbb15
Hastalık Başlangıç Yılı: 2025

Mesaj gönderen Hasanbb15 »

Abi aynısı bende de oluyor, ultrasonda mesane kalınlaşması çıktı ama doktor bişe demedi,
İdrar hızı azaldı içtiğim suyu artırmama rağmen çıkan idrar azalmış gibi oluyor
isogu06

Mesaj gönderen isogu06 »

Abbasklcc yazdı: 23.08.2025 - 09:14

Abicim son durum ne bendede idrar debi dusuk ayrica aynen yazdigin gibi vucut idrar uretmiyor sanki eskiden sabah kalkardim dakikalarca idrar yapardim simdi sabah kalkiyom 10 saniye surmuyor cilız bir sekilde ictigim su miktari ayni korkmaya basladim bobreklerdemi birsey var acaba mesanedemi var bendede hastaligin baslarinda tavanic ve masaj sonrasi olustu
İdrar semptomu değişkenlik gösteriyor bende dostum. Gün gün değişiyor, bazen zar zor başlayıp az debili oluyor, ertesi gün debi artıyor başlamada kolay oluyor

Ama hiçbir zaman hastalık öncesi gibi olmadı ve sanırım olmayacak biraz kabul ettim bu durumu. Prostatitle beraber
bph başlangıcı da olduğunu düşünüyorum kendimde.

İdrar üretmeme hissetmeme durumu kalmadı. Bir ara ondan da muzdariptim

Böbreklerinde bi sıkıntı olduğunu düşünüyorsan bir nefroloji uzmanına görünmeni öneririm