lökosit sayımı nasıl yaptırılır?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
adige
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

lökosit sayımı nasıl yaptırılır?

Mesaj gönderen adige »

forumda hep bi lökosit konuşuluyor ben pcr ve meni kültürü yaptırdım ancak doktorlar hiç lökosit lafı etmedi. meniden veya sadece prostat sıvısından mı bakılıyor, lokosit sayısı için ne testi yaptırmak gerekiyor?
alanyali

Re: lökosit sayımı nasıl yaptırılır?

Mesaj gönderen alanyali »

Forumda sürekli lafı ediliyorsa nasıl yapılacağı da yazıyor. İki sayfa okumaktan aciz olma. Rektal tuşeyle prostat sıvısı aldıracaksın doktor sıvıdan lökosit sayımı yapacak. Lökosit çoksa kültür+Pcr yaptırırsın.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

👍
Kemalkeskinkilic
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen Kemalkeskinkilic »

Hocam beni uyutarak cystoscopie yaptilar.
Pcr testide yaptilar hersey negatif cikti bu dedigim 1 sene oldu ama bir sene oncede sikayetlerim ayniydi.
Cystoscopidende bisey cikmadi yeniden yapirmak
Mantiklimi ? Bana gerek yok yeniden herseyin test edildi gerek yok diyorlar bu dogrumu ?

Yurtdisindan yaziyorum turkcem icin kusura bakmayin.

Saygilar
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Kemalkeskinkilic yazdı: 14.08.2024 - 00:37 Hocam beni uyutarak cystoscopie yaptilar.
Pcr testide yaptilar hersey negatif cikti bu dedigim 1 sene oldu ama bir sene oncede sikayetlerim ayniydi.
Cystoscopidende bisey cikmadi yeniden yapirmak
Mantiklimi ? Bana gerek yok yeniden herseyin test edildi gerek yok diyorlar bu dogrumu ?

Yurtdisindan yaziyorum turkcem icin kusura bakmayin.

Saygilar
Hikayenizde güvensiz kişiyle korunmasız cinsel ilişki varmıydi?
Kemalkeskinkilic

Kadir abi cevabin icin tsk.

Hayir hatta bir bucuk senedir iliskiye bile girmedim agridan ve korkudan.
Kemalkeskinkilic

Sikayetlerim baslamadan oncede 10 sene esim haric kimseyle iliskiye girmedim
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Prostat sıvısından ıslak lökosit incelemesi yapıldımı cam lam üzerinde mikroskopla?
adige

Mesaj gönderen adige »

alanyali yazdı: 12.08.2024 - 23:55 Forumda sürekli lafı ediliyorsa nasıl yapılacağı da yazıyor. İki sayfa okumaktan aciz olma. Rektal tuşeyle prostat sıvısı aldıracaksın doktor sıvıdan lökosit sayımı yapacak. Lökosit çoksa kültür+Pcr yaptırırsın.
abi formda lafı ediliyor ama lömositim çıktı çıkmadı ne yapmalıyım gibi geçiyor. arama kısmına lökosit yazınca "İzlenen kelimeler arama sorgunuzda yoksayıldı. Çünkü bunlar çok yaygın olarak kullanılan kelimelerdir: loekosit." diyor yani yüzlerce lökosit paylasımından hangisi lökositin sayimini açıklıyor nasıl bulayım. hastalıkta yeniyim haliyle formdada yeniyim bu kadar gergin olmaya gerek var mı?
adige

Mesaj gönderen adige »

bel_soğukluğu yazdı: 14.08.2024 - 00:50
adige yazdı: 12.08.2024 - 22:22 forumda hep bi lökosit konuşuluyor ben pcr ve meni kültürü yaptırdım ancak doktorlar hiç lökosit lafı etmedi. meniden veya sadece prostat sıvısından mı bakılıyor, lokosit sayısı için ne testi yaptırmak gerekiyor?
Prostat masajı yapıp gelen sıvıyo cam lama yayıyorlar.. Hemen mikroskop ile bakıyorlar ve lökosit varlığına göre enfeksiyon var yok diyorlar..
açıklama için teşekkür ederim.
Kemalkeskinkilic

Kadir abi bende prostat sivisindan felan birsey yapilmadi, pcr yapildi ben uyutuldukdannsonra. Ilerleyen zamanda kana bakildi be prostat ulatrasonu yapildi. Sivi isini sordugumda gerek yok pcr testi zaten sividan daha guvenilir dediler.
tenistopu

Mesaj gönderen tenistopu »

Selam dostum, anladığım kadarıyla Hollanda'dan yazıyorsun. Ben de Avrupa'dayım. Devlet hastanelerinde prostat sıvısı tahlili yapılmıyor, özel bir doktora gitmen gerekiyor, fakat bu da pek yaygın değil, araştırman ve sorman lazim prostatit teshisi kondugunu ve prostat sivisi tahlili yaptirmak istedigini yada Stamey testi belirtmen lazim . Belçika'dan yazan bir ürolog arkadas, bir takviye önermişti. Belçika'da varsa Hollanda'da da bulunabilir ismi UROFYT (quercetin + bromelain ...). Geçmiş olsun, sağlıcakla kal.
yenicezseni

Mesaj gönderen yenicezseni »

tenistopu yazdı: 15.08.2024 - 01:51 Selam dostum, anladığım kadarıyla Hollanda'dan yazıyorsun. Ben de Avrupa'dayım. Devlet hastanelerinde prostat sıvısı tahlili yapılmıyor, özel bir doktora gitmen gerekiyor, fakat bu da pek yaygın değil, araştırman ve sorman lazim prostatit teshisi kondugunu ve prostat sivisi tahlili yaptirmak istedigini yada Stamey testi belirtmen lazim . Belçika'dan yazan bir ürolog arkadas, bir takviye önermişti. Belçika'da varsa Hollanda'da da bulunabilir ismi UROFYT (quercetin + bromelain ...). Geçmiş olsun, sağlıcakla kal.
Hocam peki avrupada bu hastaligin tedavisi nasil yapiliyor ? Saglik anlaminda bu kadar ileride olan bu ulkelerde hicmi iç acici bir sonuc yok ?
tenistopu

Mesaj gönderen tenistopu »

Burada zaten asıl sorun, modern tıbbın gelişmesi ve yeni teknolojik ultrasonların çıkmasıyla birlikte, prostat sıvısı almak için masaj yapmanın artık okullarda öğretilmemesi ve herhangi bir patojen bulunmadan yeni model antibiyotiklere olan güvenin artmasıdır. Bu hastalığı doğru teşhis edebilenler, genellikle yaşça büyük, eski usul çalışan hekimlerdir. Genç bir doktor, tecrübesiz olduğu için ve hasar verme ya da başarısız olma korkusuyla bu işlemden çekinir ve genellikle bu süreci hızlıca geçiştirir. Evet, Avrupa'dayım, ancak bana bu işlemi yapan doktor, Latin Amerika'dan, üçüncü dünya ülkelerinden birinden gelmişti ve ne yaptığını gerçekten biliyordu. Prostatta yerleşmiş bakterilerin idrar ve meni kültüründe çıkmama olasılığı oldukça yüksektir; bunun sebebi bazen bakterilerin miktarı, bazen de biyofilm oluşumudur. Direkt olarak prostattan alınan sıvıya bakmak ise çok daha etkili bir yöntem.

Ancak burada, ikinci bir sorun daha ortaya çıkma ihtimali var: prostat sıvısında herhangi bir patojen bulunamaması, lökosit sayısının düşük olması ve buna rağmen hastanın semptomlar yaşamaya devam etmesi. Bu durumda, farklı yaklaşımlar devreye giriyor. Bir görüş, inatla üzerine gitmek, diğeriyse süreci kendi haline bırakmak. Bunun nedeni, ortada bir bakteri olmasa bile vücudun o bölgeye lökosit göndermesidir. "Bu nasıl olabilir?" derseniz, bunun altında yatan neden eski bir enfeksiyon, travma ya da bazen sebebi bile bilinmeyen başka bir durum olabilir.
Kadir abi nin ve burada forumun eskilerinin yazdigi gibi , iyi bi arastirma yapip dogru hekimi bulup erken teşhis can alıcı nokta . Hepinize saglicakla
yenicezseni

Mesaj gönderen yenicezseni »

Anliyorum , kalin saglicakla