Uzun süreli antibiyotik kullanıp iyileşenler
Uzun süreli antibiyotik kullanıp iyileşenler
Herkese Merhaba , aranızda uzun süre 4-6 hafta kadar antibiyotik kullanıp sonrasında iyileşen oldu mu ? Benim antibiyotikler hiç 2 haftayı geçmedi ve çoğundada 2. haftanın sonunda %80-90 seviyesine geldim hatta bi ara tamamen geçti sanmıştım fakat antibiyotiği bırakınca başa sarıyorum . Acaba 2 hafta yerine 4 hafta kullansam gerçekten tamamen geçecek mi diye düşünüyorum .
Re: Uzun süreli antibiyotik kullanıp iyileşenler
prostatit hastalığında ortalama 4-6 haftadır tedavi süresi.
bu süre enfeksiyonun şiddetine, bakterinin direncine ve antibiyotiğin duyarlılığına göre değişebilir.
bu süre enfeksiyonun şiddetine, bakterinin direncine ve antibiyotiğin duyarlılığına göre değişebilir.
-
Vatanevladi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2024
-
rizasirman
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2017
Bir buçuk yıldır kullanmadığım antibiyotik sanırım kalmadı. Herhangi bir faydasını görmedim. Sadece alevlenmeyi söndürüyor. Ama bir ay sonra yine tekrar ediyor. Çok fazla kilo kaybettim bu yüzden ve antibiyotik kullanmayı bıraktım artık. Hastalık alevlense de acı çeksem de kullanmıyorum.
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Çok antibiyotik kullanmak değil aslolan, önemli olan duyarlı, yeterli doz ve süredir.rizasirman yazdı: ↑08.08.2024 - 23:36 Bir buçuk yıldır kullanmadığım antibiyotik sanırım kalmadı. Herhangi bir faydasını görmedim. Sadece alevlenmeyi söndürüyor. Ama bir ay sonra yine tekrar ediyor. Çok fazla kilo kaybettim bu yüzden ve antibiyotik kullanmayı bıraktım artık. Hastalık alevlense de acı çeksem de kullanmıyorum.
2 haftanın sonunda iyileşiyorum diyorsan süreyi uzatabilirsin. Büyük ihtimalle duyarlı antibiyotiği bulmuş olabilirsin. Doktorun ilgilenmiyorsa başka doktora gidebilirsin.
Herkese merhaba arkadaşlar ben 27 yaşındayım maalesef bende bu illete kapıldım benim olay 2024 Şubat ayinda soğuk yemem penisi zorlamam alkol daha sonrasında cinsel birliktelikle ve korunmasızdim başladı cinsel birliktelikten sonra penisimde bir leke gördüm kari isirmistir diye zaten oral yaparken ağrıdı takmadim ama korktum ertesi gün sabahına yola çıktım hafif ucunda agri vardı ve gecmedi uc gün sonra calismaya başladım çok soğuk bir ortamdi adeta her yerim buz kesiliyordu daha sonrasinda penisim baxirima surtup ağrıyordu pantolon sandım değiştim olmadi eve gelince iyileşiyor bi iki gün sorna ağrıyordu megerki soguktan mis 10 tane baxer degistim en pahalısini aldim genis keten pantolon bir türlü agri geçmiyordu doktorlardan randevu aldım 15 gün sonrasına ancak o an ozele gitmek direk doktora gitmek hiç aklıma gelmiyordu zaten hastenaye pek gitmezdim doktora gittim hocam penis ucumda bir leke var dedim agriyi söylemedim çünkü bir gun ağrıyor üç gün agrimiyordu bir seyin yok diyip beni kovdu cok israr ettim bir şeyin cok korkma git dedi ben takmamaya calistim fakat agri gittikce artıyordu penis ucunda sadece mastürbasyon bir aya yakin yapmadim o süreçte yine doktara randevu aldiim bu sefer her şeyi söyledim ucunda yanma var şüpheli bir ilişki dedim idrar kültürü kan tahlili yaptı Bir şeyim yok tu iltihap olabilir dedi ilac verdi yilladi ben bir kac kullandim iyileşince bir şeyin yok deyince ilaci bıraktım sonra mastürbasyon sonrasi iki kere zorlayınca bu sefer pelvik bolge ağrıdı iste ağırlık kaldirinca cok çalışınca ağrıyordu derken yine sürekli doktor kan tahlili idrar ayrıntılı lokasit sıfır sürekli daha sonrasında cinsel ilişki yasadim ters ilişki cok ağrıyordu çok zorluyordum zaten eskiden de çok zorlardim gunde 3 4 defa hiç olmazsa her gün ilişki sonrasi ağrı hiç geçmedi her yerde doktara tekrar gittim ozeld bir hastene doktara derdimi anlattı tehsiisiikoydi kronik prostatit sin dedi non bakteriyel dünyam yıkıldı doktar morelimi bozdu iyileşemezsin daha gençsin yazık günah dedi sana ben ağladım bildiğin sonra tabi ereksiyon sıkıntısı sık sık idrar yanmalar derken çok kötüydü ilaçlar yaptı diye düşündüm ereksiyon problemi sinirlendim her şeyi biraktim bitkisel ilaçlara baktim fayda sağladı sik sik idrar problemim gitti suan ereksiyon 70 te flan eskisi gibi değil bırakınca iniyor bazen olmuyor psikolojik te olabilir ama yüzde yüz psikolojik değil eskiden mastürbasyon yapınca gunde iki kez uc kez falan dunyam yıkılıyordu felc oluyodum bide üstüne kapiz oluyordum bi onla uğraşıyordum belliydi bağışıklığım çok düşmüştü asiti birakmam sekeri birakmam fast food falan 20gun oldu kabizligim zorlayınca oluyor ama eskisi gibi degil sik sik idrar zorlayınca oluyor iki uc gun mastürbasyon yapmazsam her şey düzeliyor ne yapmam lazım acıl yardım