Kültür sonucu hakkında
Kültür sonucu hakkında
Arkadaşlar iyi günler kültür+ antibiyogram yaptıracağım. Pcr da Gardnerella vaginalis, Ureplasma urealyticum, Ureplasma parvum ve Bakteriyel vaginozis ilişki fırsatçı patojenler çıktı. Bunun sonucunda geçen gün sperm ve prostat sıvısından hem pcr hemde kültür verdim. Kültüre göre antibiyogram yapın dediklerimde hem düzen lab hem gelişim lab bana sadece Ureplasma urealyticum üzerine çalışıyoruz dediler.Basri hoca 4 kutu biteral + 2 kutu monodox verdi. Enfeksiyoncuda yanına 4 kutu azitro yazdı. Birde bunların yanına enjeksiyon olarak hangi ilacı ekleyeyim. Daha önce 30 tane irade ve türevleri iğne vurdurdum işe yaramadı. Diğer bakteriler hakkında antibiyogram yapan başka lab var mı biliyor musunuz? Yardımcı olanlar için teşekkür ederim şimdiden
Re: Kültür sonucu hakkında
Duzen laba numune vererek prostat akintisi kültürü yapmalarini isteyin, orada üreyen bakterilere göre antibiyogram calisirlar, ozellikle bakteri ismi soylemenize gerek yok direkt numune verip kültür isteyin
Hocam zaten onu istedim. Ama akıntıdan bende çıkan bakterilerden sadece Ureplasma urealyticum için kültür + antibiyogram yapılıyormuş. Diğerlerinde yapılmıyormuş. O yüzden sordum. Pcrdan çıkan Gardnerella vaginalis + Ureplasma parvum ve vaginosiz için için kültür+antibiyogram bir yer var mı bildiğiniz? Normal kültür yaptırdın zaten.
Bildigim kadariyla yok ama sizin pcr sonucu gercekten cok ilginc, gelisim lab pcr mi bu hocam? Bence siz pcr testini duzende cybh ve 8010 kodlu enfeksiyon paneli olacak sekilde tekrarlayin, orada da bu bakteriler cikarsa enfeksiyon doktoruyla ilerlersiniz. Gelisim labin boyle hatali sonuclar cikardigi olmus daha once de, dedigim gibi yerinizde olsam pcr + kültür düzen labda tekrarlarim, butceniz musaitse hem cybh pcr hem de 8010 kodlu kemik enfeksiyon panelli pcr yaptırırm. Bunlari verirken doktora 3 farklı numune aldirip verebilirsinizAludra yazdı: ↑08.08.2024 - 10:49Hocam zaten onu istedim. Ama akıntıdan bende çıkan bakterilerden sadece Ureplasma urealyticum için kültür + antibiyogram yapılıyormuş. Diğerlerinde yapılmıyormuş. O yüzden sordum. Pcrdan çıkan Gardnerella vaginalis + Ureplasma parvum ve vaginosiz için için kültür+antibiyogram bir yer var mı bildiğiniz? Normal kültür yaptırdın zaten.
Düzene zaten verdim numune sadece şey kaldı. Meniden PCR ve kültür verdim. Prostat akıntısından kültür+Pcr parasını verdim. Yanlışlıkla tek örnek götürdüğüm için benden sadece kültür yaptılar. Pcr parasını peşin ödemiş oldum. Bu sabah rüyalandım. Normalde yarın verecektim. Ama işim sebebiyle 3-4 gün yurtdışında olacağım. Bu sebeple pazartesiye kaldı. Pazartesi yine 2 örnek götürüp pcr ve kültür tekrarlayacağım. Bakalım bu arada düzene yakın sıvı aldırabileceğim bir hoca tanıyor musunuz? Ben pazartesi zafer hocadan alıp götürmek istiyorum. Hem lökositte baktırmak istiyorum. Tedaviye bir an önce başlamak için en kötü zafer hocada antibiyotik tedavisine başlar tekrardan. Bir de İstanbul’da önerebileceğiniz iyi bir enfeksiyon doktoru olan var mı forumda?salih77 yazdı: ↑08.08.2024 - 10:59Bildigim kadariyla yok ama sizin pcr sonucu gercekten cok ilginc, gelisim lab pcr mi bu hocam? Bence siz pcr testini duzende cybh ve 8010 kodlu enfeksiyon paneli olacak sekilde tekrarlayin, orada da bu bakteriler cikarsa enfeksiyon doktoruyla ilerlersiniz. Gelisim labin boyle hatali sonuclar cikardigi olmus daha once de, dedigim gibi yerinizde olsam pcr + kültür düzen labda tekrarlarim, butceniz musaitse hem cybh pcr hem de 8010 kodlu kemik enfeksiyon panelli pcr yaptırırm. Bunlari verirken doktora 3 farklı numune aldirip verebilirsinizAludra yazdı: ↑08.08.2024 - 10:49Hocam zaten onu istedim. Ama akıntıdan bende çıkan bakterilerden sadece Ureplasma urealyticum için kültür + antibiyogram yapılıyormuş. Diğerlerinde yapılmıyormuş. O yüzden sordum. Pcrdan çıkan Gardnerella vaginalis + Ureplasma parvum ve vaginosiz için için kültür+antibiyogram bir yer var mı bildiğiniz? Normal kültür yaptırdın zaten.
Mecidiyeköy düzenin ordaki çevre hastanesinde İbrahim Halil hoca numune alıyor ancak sıvı getirmekte Zafer hoca kadar başarılı değil diye okumuştum, siz bence Zafer hocaya numune aldırıp düzene kendiniz teslim edin, dediğiniz gibi hem lökositte baktırmış olursunuz kafanız rahat eder. Hocaya kibar bir dille sadece numune aldırmak istediğinizi, laba kendiniz teslim edeceğinizi söyleyince yardimci olacaktirAludra yazdı: ↑08.08.2024 - 11:12Düzene zaten verdim numune sadece şey kaldı. Meniden PCR ve kültür verdim. Prostat akıntısından kültür+Pcr parasını verdim. Yanlışlıkla tek örnek götürdüğüm için benden sadece kültür yaptılar. Pcr parasını peşin ödemiş oldum. Bu sabah rüyalandım. Normalde yarın verecektim. Ama işim sebebiyle 3-4 gün yurtdışında olacağım. Bu sebeple pazartesiye kaldı. Pazartesi yine 2 örnek götürüp pcr ve kültür tekrarlayacağım. Bakalım bu arada düzene yakın sıvı aldırabileceğim bir hoca tanıyor musunuz? Ben pazartesi zafer hocadan alıp götürmek istiyorum. Hem lökositte baktırmak istiyorum. Tedaviye bir an önce başlamak için en kötü zafer hocada antibiyotik tedavisine başlar tekrardan. Bir de İstanbul’da önerebileceğiniz iyi bir enfeksiyon doktoru olan var mı forumda?salih77 yazdı: ↑08.08.2024 - 10:59Bildigim kadariyla yok ama sizin pcr sonucu gercekten cok ilginc, gelisim lab pcr mi bu hocam? Bence siz pcr testini duzende cybh ve 8010 kodlu enfeksiyon paneli olacak sekilde tekrarlayin, orada da bu bakteriler cikarsa enfeksiyon doktoruyla ilerlersiniz. Gelisim labin boyle hatali sonuclar cikardigi olmus daha once de, dedigim gibi yerinizde olsam pcr + kültür düzen labda tekrarlarim, butceniz musaitse hem cybh pcr hem de 8010 kodlu kemik enfeksiyon panelli pcr yaptırırm. Bunlari verirken doktora 3 farklı numune aldirip verebilirsinizAludra yazdı: ↑08.08.2024 - 10:49
Hocam zaten onu istedim. Ama akıntıdan bende çıkan bakterilerden sadece Ureplasma urealyticum için kültür + antibiyogram yapılıyormuş. Diğerlerinde yapılmıyormuş. O yüzden sordum. Pcrdan çıkan Gardnerella vaginalis + Ureplasma parvum ve vaginosiz için için kültür+antibiyogram bir yer var mı bildiğiniz? Normal kültür yaptırdın zaten.
Öyle yapacam zafer hocayı belki 10 uncu görüşümdür. 6 ay lökosit stabil kalmıştı. Bakalım bundan sonra hep böyle idare edecemmm. Pazartesiye kadar biraz sıvı gelmesi için takviyeleri alacağımmsalih77 yazdı: ↑08.08.2024 - 11:39Mecidiyeköy düzenin ordaki çevre hastanesinde İbrahim Halil hoca numune alıyor ancak sıvı getirmekte Zafer hoca kadar başarılı değil diye okumuştum, siz bence Zafer hocaya numune aldırıp düzene kendiniz teslim edin, dediğiniz gibi hem lökositte baktırmış olursunuz kafanız rahat eder. Hocaya kibar bir dille sadece numune aldırmak istediğinizi, laba kendiniz teslim edeceğinizi söyleyince yardimci olacaktirAludra yazdı: ↑08.08.2024 - 11:12Düzene zaten verdim numune sadece şey kaldı. Meniden PCR ve kültür verdim. Prostat akıntısından kültür+Pcr parasını verdim. Yanlışlıkla tek örnek götürdüğüm için benden sadece kültür yaptılar. Pcr parasını peşin ödemiş oldum. Bu sabah rüyalandım. Normalde yarın verecektim. Ama işim sebebiyle 3-4 gün yurtdışında olacağım. Bu sebeple pazartesiye kaldı. Pazartesi yine 2 örnek götürüp pcr ve kültür tekrarlayacağım. Bakalım bu arada düzene yakın sıvı aldırabileceğim bir hoca tanıyor musunuz? Ben pazartesi zafer hocadan alıp götürmek istiyorum. Hem lökositte baktırmak istiyorum. Tedaviye bir an önce başlamak için en kötü zafer hocada antibiyotik tedavisine başlar tekrardan. Bir de İstanbul’da önerebileceğiniz iyi bir enfeksiyon doktoru olan var mı forumda?salih77 yazdı: ↑08.08.2024 - 10:59
Bildigim kadariyla yok ama sizin pcr sonucu gercekten cok ilginc, gelisim lab pcr mi bu hocam? Bence siz pcr testini duzende cybh ve 8010 kodlu enfeksiyon paneli olacak sekilde tekrarlayin, orada da bu bakteriler cikarsa enfeksiyon doktoruyla ilerlersiniz. Gelisim labin boyle hatali sonuclar cikardigi olmus daha once de, dedigim gibi yerinizde olsam pcr + kültür düzen labda tekrarlarim, butceniz musaitse hem cybh pcr hem de 8010 kodlu kemik enfeksiyon panelli pcr yaptırırm. Bunlari verirken doktora 3 farklı numune aldirip verebilirsiniz