Merhabalar , diğer mesajlarımda zaten bahsetmiştim problemim muhtemel olarak prostat kaynaklı değildi. Çünkü sık idrar , batma gibi şikayetler yoktu. Tahliller de temiz gelmişti. Benim problemim direkt olarak kasların disfonksiyonu olarak düşünüyorum zaten bu sebeple de prostatit semptomlarına benzetilerek doktorlar tarafından öyle tedaviler almıştım.
6 seans fizyoterapi almama rağmen pek bir değişikliğim olmadı. Kaslar sürekli bu şekilde olmasından dolayı onlara bir mantar veya enfeksiyon bulaşmış olabilir mi düşüncesi oluştu.Çünkü ben ne kadar açmaya uğraşsamda semptomlarda en ufak düzelme olmadı. Makat içi olarakta 3 seans aldım.
Pelvik kaslara enfeksiyon veya mantar bulaşma riski var mıdır ?
Tespiti için ne yapmak gerekir ?
Kaslara mantar veya enfeksiyon bulaşır mı ?
-
Ahmetttttt
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2024
Re: Kaslara mantar veya enfeksiyon bulaşır mı ?
Şikayetlerin neler
-Sürekli idrar varmış hissi
-İdrar yaptıktan sonra rahatlama olmuyor
-Dışkılama yapıp çıktıktan sonra idrar varmış hissi epey artıyor , hatta çok sıkışık hissediyorum. ( bunu dışkılamada kasları daha çok zorladığım için diye düşünüyorum. Çünkü kaslar çok gergin dışkılarken ıkınma gerekiyor.)
-bazen sol bazen sağ kasık, devamlı kalça ağrısı
Benim prostatitten ayırdığım nokta şu ki:
- Sık idrar yok , devamlı idrar hissetsemde başka işle ilgilenince sıkışıklık azalıyor.
-Prostatitte genellikle gece kalkıyorlarmış ben hiç kalkmadım
-Aksine uyumak beni rahatlatıyor, ağrılarım hafifliyor
-Boşalma ve işemede yanma olmadı
-İdrar debim hiç düşmedi , tazyikli ve bol işiyorum.
Zaten tahlillerim temiz geldi, prostat sıvısında lökosit çıkmadı , nonbakteriyel olabilir diye düşünüdüm ancak yukarıdaki genel semptomları da yaşamayınca sadece kasların gerginliği sebebiyle bu durumun olabileceğini düşündüm. Zaten şikayetlerimin hepsi aynı kapıya çıkıyor, kaslar kasılı olduğu için sürekli idrar hissettirdiğini , bu sebeple sıkışlık olduğunu , dışkılamanın arttırdığını , ve ağrıların bu sebeple olduğunu düşünüyorum.
Ancak fizyoterapiyle rahatlama olmaması aklımı karıştırıyor.
-İdrar yaptıktan sonra rahatlama olmuyor
-Dışkılama yapıp çıktıktan sonra idrar varmış hissi epey artıyor , hatta çok sıkışık hissediyorum. ( bunu dışkılamada kasları daha çok zorladığım için diye düşünüyorum. Çünkü kaslar çok gergin dışkılarken ıkınma gerekiyor.)
-bazen sol bazen sağ kasık, devamlı kalça ağrısı
Benim prostatitten ayırdığım nokta şu ki:
- Sık idrar yok , devamlı idrar hissetsemde başka işle ilgilenince sıkışıklık azalıyor.
-Prostatitte genellikle gece kalkıyorlarmış ben hiç kalkmadım
-Aksine uyumak beni rahatlatıyor, ağrılarım hafifliyor
-Boşalma ve işemede yanma olmadı
-İdrar debim hiç düşmedi , tazyikli ve bol işiyorum.
Zaten tahlillerim temiz geldi, prostat sıvısında lökosit çıkmadı , nonbakteriyel olabilir diye düşünüdüm ancak yukarıdaki genel semptomları da yaşamayınca sadece kasların gerginliği sebebiyle bu durumun olabileceğini düşündüm. Zaten şikayetlerimin hepsi aynı kapıya çıkıyor, kaslar kasılı olduğu için sürekli idrar hissettirdiğini , bu sebeple sıkışlık olduğunu , dışkılamanın arttırdığını , ve ağrıların bu sebeple olduğunu düşünüyorum.
Ancak fizyoterapiyle rahatlama olmaması aklımı karıştırıyor.
-
Ahmetttttt
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2024
Emin olamadım. Benim çok bel ağrısı, belde sertleşme var. Vücudumun her yeri uyuşuyor. Prostat sinire baskı yapıyor diye oluyor sanıyorum. Ama belirsiz. Oturarak mı çalışıyorsun
Oturarak çalışıyordum. Ancak bel ağrınız varsa size egzersiz önereyim deneyin her türlü etkisini görürsünüz. Bir de fizyotetapiste gitmenizi tavsiye ederim.
Beliniz için bunu deneyebilirsiniz :
https://youtu.be/gPAQvVnqp4c?si=T-6Ac2LPb7_gsmPa
Genel olarak pelvik taban ağrısı ve gerginliği yaşıyorsanız:
https://youtu.be/oyGEVPuumtk?si=t0IaFqAN9hPiiCD8
Beliniz için bunu deneyebilirsiniz :
https://youtu.be/gPAQvVnqp4c?si=T-6Ac2LPb7_gsmPa
Genel olarak pelvik taban ağrısı ve gerginliği yaşıyorsanız:
https://youtu.be/oyGEVPuumtk?si=t0IaFqAN9hPiiCD8