Belki benzer semptomları yeni yaşayanlar var, belki umitsizce insanlarin yazdiklarini okuyanlar...
Sunu unutmayın büyük çoğunluk semptomları gectikten sonra buralara uğramıyor bile. O yuzden forumu okuyunca insanin icine karanlık çöküyor, hickimse kurtulamıyor, hayati kayıyor herkesin sanki....
Semptomların şiddeti kadar sizin onu nasıl algıladığınız da önemli. Bazı kişiler Doktora Doktor geziyor, defalarca alınan prostat sıvıları temiz cikiuor, kendini inceliyor sürekli VS. Elbette herkeste etyoloji ayni olmayabilir ama genel olarak bu pinpirikli davranislarin da semptomları alevlendirdigini düşünüyorum. Neyse yasadiklarimi yazmaya baslayayim artik
Yaklaşık bir yıl önce çoğunuzun yaşadığı semptomları yaşamaya başladım. İdrarı zor yapma, sik sık idrar yapma (günde 16ya kadar çıktı) yaparken ve sonrasında ağrı, İdrarı asla tam boşaltamama hissi, ağrılı ereksiyon vs. Doktora gittiğimde yalnızca idrar testi yaptı ve negatif çıktı degerler. O kadar kafaya takmıştım ki tüm gün bunu araştırıyor, makaleler tarıyordum. İşim gücüm bu olmuştu, psikolojim dipteydi. Neyse cok uzatmayacağım. Siprofloksasin ile 2 ay tadalafil kullandım. 2 ay içinde semptomlarım tahammul edilir düzeye indi. Tabi bunda o ara evden çıkıp da ailemle, arkadaşlarımla vakit geçirmemin de etkili olduğunu düşünüyorum. Sonrasında semptomlarım gitgide azaldı. 1 yıl sonra bugün, %1 ancak semptom yaşıyorum, arada hafif alevleniyor ama kalıcı değil. Aerobik egzersizlerin cpps icin cok faydalı olduğu çalışmayla gösterilmiş. Ve bana da çok iyi geliyor. Ayrıca meditasyon da çok faydalı oldu bu süreçte.
Elbette bazi kisilerde bakteri kaynaklı vs baska bir sebep olabilir ama genel olarak cpps in temelinin pelvik taban disfonksiyonu olduğunu düşünüyorum.
Odağımi bu semptomlardan dağıtmak, normal hayata olabildiğince dönmek çok önemli. Ayrıca spor+meditasyon da cok iyi geliyor ki ben sürekli koşuyor, ip atlıyorum.
Uzadi biraz ama en azından benim icin geçerli olan sunlari söyleyeceğim.:
1-tadalafilin semptomlara iyi geldiğini düşünüyorum, ki bununla ilgili çalışmalar da yapılmış.
2- semptomlarima odaklanmayi birakip tamamen normal hayatıma dönmem, bir nevi semptomları olduğunca umursamam onlari azalttı.
3-Aradaki minik alevlenmeler olsun, genek olarak olsun spor net şekilde iyi geliyor.