Prostatit İçin Yapılacak Testler

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
gonore
Hastalık Başlangıç Yılı: 2019

Prostatit İçin Yapılacak Testler

Mesaj gönderen gonore »

Arkadaşlar şimdi anladığım kadarıyla ve Kadir abinin de teyidiyle prostat sıvısı kültüründe gonore, klamidya, mikoplazma, üreoplazma gibi şeylere bakılmıyor. Bunun için pcr testi olmak mantıklı 2 farklı yerde... Ben de buradan yola çıkarak ilk önce ön idrardan pcr yaptıracağım. Sonra prostat sıvısından düzende kültür, prostat sıvısından gelişimde pcr testlerini uygulayacağım. Eğer prostat pcr da çıkan bakteriler olursa onlar için de ayrıyeten prostat sıvısından kültür yaptıracağım. (Örnek Durum: idrar pcr temiz, prostat pcr mikoplazma ve üreoplazma, kültür negatif veya flora bakterisi...Böyle bir durumda ilaçlara başlayacağım günden önce Prostat sıvısımdan mikoplazma ve üreoplazma kültürü ve antibiypgramı isticem).... Bu yöntem mantıklı ve çalışır mı abilerim? 4-5 gün testlerle geçireceğim ve akabinde zafer hocaya gidip lökosit ölçümü ve sonuçları gösterip uygun tedaviye başlayayım diyorum. Ve ya muhsin hoca... Üreme olursa muhsin hoca daha mantıklı gibi, olmazsa zafer hoca... Çünkü gördüğüm zafer hoca topyekün savaşa çıkıyor her ihtimal için, diğer ürologlar sonuca göre hareket ediyor...
:P
gonore

Re: Prostatit İçin Yapılacak Testler

Mesaj gönderen gonore »

Bir de arkadaşlar mantar teşhisi için bu testler yeterlimi pcr mesela? Mantar varsa bulur mu?
murat222
Hastalık Başlangıç Yılı: 2010

Mesaj gönderen murat222 »

gonore yazdı:Bir de arkadaşlar mantar teşhisi için bu testler yeterlimi pcr mesela? Mantar varsa bulur mu?
Dediğin şekilde yap mantar varsa bulur pcr
gonore

Mesaj gönderen gonore »

murat222 yazdı:
gonore yazdı:Bir de arkadaşlar mantar teşhisi için bu testler yeterlimi pcr mesela? Mantar varsa bulur mu?

Teşekkürler, son 41 gün bakalım sonra başlayacağım testlere, ilk temennim hiv, hepatit, sifiliz olmamak ve idrar pcrın temiz gelmesi.... İnşallah prostat pcr da temiz gelir ve sadece düzen kültürde tedavisi kolay nokta vuruş bir bakteri ve antibiyogramla 2-3 aylık tedaviyle hafifletmek hastalığı... Çok saol dostum.
murat222
Hastalık Başlangıç Yılı: 2010

Mesaj gönderen murat222 »

gonore yazdı:
murat222 yazdı:

Teşekkürler, son 41 gün bakalım sonra başlayacağım testlere, ilk temennim hiv, hepatit, sifiliz olmamak ve idrar pcrın temiz gelmesi.... İnşallah prostat pcr da temiz gelir ve sadece düzen kültürde tedavisi kolay nokta vuruş bir bakteri ve antibiyogramla 2-3 aylık tedaviyle hafifletmek hastalığı... Çok saol dostum.

Bu kadar takma artık günde sayma, psikolojik olarak daha fazla etkileniyorsun
gonore

Mesaj gönderen gonore »

murat222 yazdı:
gonore yazdı:
murat222 yazdı: Dediğin şekilde yap mantar varsa bulur pcr

Bu kadar takma artık günde sayma, psikolojik olarak daha fazla etkileniyorsun

Kardeşim çalışıyorum ama elimde değil işte test olamadıkça psikolojik olarak zorluyor beyin... İnşallah hızlı ve sorunsuz geçer de tedavimde iyi olur kurtulurum...
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

gonore yazdı:Arkadaşlar şimdi anladığım kadarıyla ve Kadir abinin de teyidiyle prostat sıvısı kültüründe gonore, klamidya, mikoplazma, üreoplazma gibi şeylere bakılmıyor. Bunun için pcr testi olmak mantıklı 2 farklı yerde... Ben de buradan yola çıkarak ilk önce ön idrardan pcr yaptıracağım. Sonra prostat sıvısından düzende kültür, prostat sıvısından gelişimde pcr testlerini uygulayacağım. Eğer prostat pcr da çıkan bakteriler olursa onlar için de ayrıyeten prostat sıvısından kültür yaptıracağım. (Örnek Durum: idrar pcr temiz, prostat pcr mikoplazma ve üreoplazma, kültür negatif veya flora bakterisi...Böyle bir durumda ilaçlara başlayacağım günden önce Prostat sıvısımdan mikoplazma ve üreoplazma kültürü ve antibiypgramı isticem).... Bu yöntem mantıklı ve çalışır mı abilerim? 4-5 gün testlerle geçireceğim ve akabinde zafer hocaya gidip lökosit ölçümü ve sonuçları gösterip uygun tedaviye başlayayım diyorum. Ve ya muhsin hoca... Üreme olursa muhsin hoca daha mantıklı gibi, olmazsa zafer hoca... Çünkü gördüğüm zafer hoca topyekün savaşa çıkıyor her ihtimal için, diğer ürologlar sonuca göre hareket ediyor...
Gonore kardesim ,
Prostat sivisindan niye bakilmasinki tüm.patojenlere bakilir. Kulturde bakilir, pcr yontemiylede bakilir. Yeterki sen iste. Cinsel yolla bulasan hastaliklar. ( cybh) patojenlerine verdigin tüm uretral akintilardan bakilir.
gonore

Mesaj gönderen gonore »

kadir yazdı:
gonore yazdı:Arkadaşlar şimdi anladığım kadarıyla ve Kadir abinin de teyidiyle prostat sıvısı kültüründe gonore, klamidya, mikoplazma, üreoplazma gibi şeylere bakılmıyor. Bunun için pcr testi olmak mantıklı 2 farklı yerde... Ben de buradan yola çıkarak ilk önce ön idrardan pcr yaptıracağım. Sonra prostat sıvısından düzende kültür, prostat sıvısından gelişimde pcr testlerini uygulayacağım. Eğer prostat pcr da çıkan bakteriler olursa onlar için de ayrıyeten prostat sıvısından kültür yaptıracağım. (Örnek Durum: idrar pcr temiz, prostat pcr mikoplazma ve üreoplazma, kültür negatif veya flora bakterisi...Böyle bir durumda ilaçlara başlayacağım günden önce Prostat sıvısımdan mikoplazma ve üreoplazma kültürü ve antibiypgramı isticem).... Bu yöntem mantıklı ve çalışır mı abilerim? 4-5 gün testlerle geçireceğim ve akabinde zafer hocaya gidip lökosit ölçümü ve sonuçları gösterip uygun tedaviye başlayayım diyorum. Ve ya muhsin hoca... Üreme olursa muhsin hoca daha mantıklı gibi, olmazsa zafer hoca... Çünkü gördüğüm zafer hoca topyekün savaşa çıkıyor her ihtimal için, diğer ürologlar sonuca göre hareket ediyor...
Gonore kardesim ,
Prostat sivisindan niye bakilmasinki tüm.patojenlere bakilir. Kulturde bakilir, pcr yontemiylede bakilir. Yeterki sen iste. Cinsel yolla bulasan hastaliklar. ( cybh) patojenlerine verdigin tüm uretral akintilardan bakilir.
Saolasın abi 6 hafta sonra hepsine baktırcam sonra sizlerden de fikir alcam iyileşcem Allahın izniyle