Arkadaşlar merhaba 23 yaşındayım uzun yıllardır yani 4-5 senedir zaman zaman menide kan görüyordum ilk gördüğüm zaman birkaç doktora gitmiştim test vs yapıp birşeyin yok diyip göndermişlerdi ozamanlar 16 17 yaşındaydım ama bu süre zarfında 4-5 yıldır bir süre görünüp kendiliğinden geçiyordu ama son 3-4 aydır geçmedi ve bunun üstüne bir üroloğa gittim MR,ultrason, meni ve idrar testi yaptırdım
Meni ve idrar kültürüm temiz çıktı ama ultrason ve mr sonucunda doktorum kronik prostatit ve utrikül kistim olduğunu söyledi ve ameliyata gerek olmadığını söyleyip 1 aylık cipro antibiyotik verdi. Kullandım ama geçmedi tekrar gittiğimde 3 aylık saw palmetto takviye verdi geçer dedi ama hala geçmiş değil.
Bu sonuçları doğukan hocaya attığımda ise bana seminal vezikülit ve buna bağlı prostatizm mevcut olduğunu utrikil kistini ameliyat edip aynı seansta seminal vezikülünde boşaltılması gerektiğini söyledi. Bu ameliyatın meni geri kaçma riskini sorduğumda bu riskin mesane boynu rezeksiyonlarında olduğunu bende beklemediğini söyledi.
Böyle bir durumla karşılaşan var mı aramızda ne yapmamı önerirsiniz
MRG DİNAMİK KONTRASTLI İNCELEMESİ:
BULGULAR :seminal veziküllerin açılma yerinde prostat santral posterioda 14 mm lik kistik lezyon mevcuttur UTRİKİL kisti ile uyumludur.Seminal veziküller solda daha belirgin dilatedir.Solda seminal vezikülün distalinde yoğun içerik ile uyumlu T1 yüksek sinyalli alan mevcuttur.Seminal veziküllerde kitleyi destkler patolojik kontrastlanma saptnmadı.
periferal zone : periferik zon normal hacimde olup simetrik T2 düşük sinyal intensite göstermektedir.Diffüzyon kısıtlanması göstermeyen alanlar mevcuttur kontrast tutulumu mevcut olup bulgular prostatti ile uyumludur.
URİNER US İNCELEMESİ:
Mesane duvarı kalınlığı tabiidir.Lümen içi patoloji saptanmadı
prostat boyutları normaldir.Posterioda 15 mm lik utrikül kisti izlenmektedir.prostta periüretral alanlarda lineer ekojeniteler mevcuttur.Bulgular prostatiti desteklemektedir.seminal veziküller normalden geniştir
MENİDE UZUN SÜREDİR GÖRÜNEN KAN
-
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Re: MENİDE UZUN SÜREDİR GÖRÜNEN KAN
Geçmiş olsun hocam bu semptom harici başka semptomunuz var mı acaba ? Bir de hastalik öncesi ilişkiniz oldu mu ?
Sık idrara çıkma ve zaman zaman ağrı ve yanma da mevcut. cinsel ilişkim olmadıyenicezseni yazdı: ↑20.05.2025 - 04:04 Geçmiş olsun hocam bu semptom harici başka semptomunuz var mı acaba ? Bir de hastalik öncesi ilişkiniz oldu mu ?
-
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Anliyorum hocam gecmis olsun .emroli yazdı: ↑20.05.2025 - 04:35Sık idrara çıkma ve zaman zaman ağrı ve yanma da mevcut. cinsel ilişkim olmadıyenicezseni yazdı: ↑20.05.2025 - 04:04 Geçmiş olsun hocam bu semptom harici başka semptomunuz var mı acaba ? Bir de hastalik öncesi ilişkiniz oldu mu ?
Tek bildiği kesip biçme olan para gözlerden ziyade öncelikle prostatiti eleme adına seninle gerçekten ilgilenecek bir doktor bulmanı öneririm genç kardeşim
Hangi doktora inanacığımı bilemiyorum şuan gittiğim doktor ameliyatı önermediğini cinsel sıkıntı yaratabileceğini söylüyor ve saw palmetto kullanmaya devam etmemi söylüyor menide kan geçsin yeter ki sadece onu istiyorum ben psikolojikmende etkiliyor çok